Ungarn-Frankrike

Pinlig smell for verdensmesteren

Ungarn og Attila Fiola (31) sendte Ungarn til himmels, og satte en støkk i EM-favoritt Frankrike.

SKUFFET: Paul Pogba og Karim Bemzema fikk det ikke til å stemme mot Ungarn og klarte bare uavgjort mot Ungarn. Foto: AP
SKUFFET: Paul Pogba og Karim Bemzema fikk det ikke til å stemme mot Ungarn og klarte bare uavgjort mot Ungarn. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

Ungarn - Frankrike 1-1 (1-0)

Ungarn kjempet hardt, og rystet Frankrike med å ta ledelsen i den første omgangen med Attila Fiola.

Antoine Griezmane reduserte for franskmenene i den andre omgangen, men evigløpende ungarere gjorde at verdensmesterne ikke kunne unngå poengtap.

- Frankrike fikk bank i duellene i dag, og Ungarn løp 500 meter mer for hver spiller i dag, sa TV 2s Jesper Mathisen.

- Vi snakker om den største favoritten som rystes av lille Ungarn, det er så stort det, sa TV 2-ekspert Nils Johan Semb.

Flere fotball-tittere ble sjarmert av Ungarn, og folkefesten de sto for på tribunen.

- Fansen har gått helt av skaftet her, for et øyeblikk, sa tidligere England-spiller Jermaine Jenas til BBC etter scoringen til Fiola.

FOLKEFEST: Ungarn feiret ett poeng mot EM-favoritt Frankrike. Foto: AP
FOLKEFEST: Ungarn feiret ett poeng mot EM-favoritt Frankrike. Foto: AP Vis mer

Ellevilt trøkk

Foran 60.000 elleville tilskuere gikk ungarerne rett i strupen på Frankrike, og frustrerte laget som slo Tyskland i den forrige kampen. Allerede etter ni minutter havnet Benjamin Pavard i dommerens bok etter flere forseelser.

Etter et drøyt kvarter skulle Frankrike få en eventyrlig mulighet til å ta ledelsen. Mbappe og Benzema kombinerte fint, og sistnevnte fikk skutt, og på returen fikk en offsideplassert Antoine Griezmann ikke satt ballen i mål.

Ikke mange minutter etterpå var det Mbappe sin tur til å få en stor mulighet. Lucas Digne, som hadde erstattet Lucas Hernández i startelleveren, slo et godt innlegg, men headingen til PSG-stjerna gikk til side for mål.

STJERNE: Paul Pogba er stjerna på det franske landslaget. Video: Rødt Kort Vis mer

Frankrike hadde virkelig festet grepet om kampen. «Les Bleus» kombinerte seg fint igjennom, og etter en fantastisk hælflikk fra Mbappe, fikk Benzema en gigantisk mulighet. Dessverre for Frankrike satt han den utenfor.

- Det er glitrende fotball. Den skal Benzema sette, utbrøt TV 2s Nils Johan Semb.

Like etterpå var Mbappe på farten igjen. Pogba slo en lav ball på stjernespilleren, som satt på turboen og fintet seg forbi flere ungarere. Mbappe løsnet så skuddet, men kula trillet et lite stykke utenfor.

Rystet Frankrike

Kampen gikk mot pause, men ut i overtiden fikk Ungarn en god kontring, og den ble utnyttet til det maksimale.

Adam Nagy åpnet opp med en ball i bakrom på Fiola, som kombinerte flott med Sallai. Fiola mottok ballen igjen og avanserte forbi Varane og satte ballen kontant i mål.

- Lyden av drøyt 60 tusen tilskuere i Budapest da Ungarn scorer: Lyden av normalitet og frihet igjen, gåsehud! skrev fotballekspert Lars Tjærnås på Twitter.

SJOKK: Attilia Fiola sendte Ungarn i ledelsen like før pause. Foto: AFP
SJOKK: Attilia Fiola sendte Ungarn i ledelsen like før pause. Foto: AFP Vis mer

Fransk kommando

I den andre omgangen kom Frankrike som ventet ut med en plan om å slå kjapt tilbake. Didier Deschamps byttet inn Ousmane Dembélé for Rabiot etter 57 minutter, og kantspilleren involverte seg umiddelbart.

Etter noen fine skuddragninger i boks banket Dembele ballen i stolpen, og Ungarn slapp med skrekken.

Etter 65 minutter måtte Ungarn gi etter for presset. Llorris slo en lang ball i bakrom på Mbappe, som tryllet litt med ballen før han la inn. Etter litt klabb og babb endte kula hos Griezmann, som banket inn 1-1.

- Av alle angrep så slipper Ungarn inn på det. Her burde de hatt kontroll, sa Frankrike-proff Birger Meling i TV 2-studio.

UTLIKNET: Antoine Griezmann sto for 1-1, men det var ikke nok til å slå Ungarn. Foto: Reuters
UTLIKNET: Antoine Griezmann sto for 1-1, men det var ikke nok til å slå Ungarn. Foto: Reuters Vis mer

Sto godt imot

Frankrike fortsatte å male på, og burde gått i ledelsen i det 81. minutt. Selvfølgelig var det Mbappe som ble spilt fri, men Leipzig-keeper Gulacsi reddet godt.

Dagens hvitkledde okkuperte Ungarn sin boks, men slet med å skape det helt store mot slutten.

Dermed kunne Ungarn juble for ett poeng, som vil bli husket for alltid blant ungarere.

- Verdensmesteren i knestående! Fantastisk prestasjon fra Ungarn som sto for klarering etter klareing, skrev Henry Winther på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer