Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Pinlig spleiselag

Han mangler fire millioner kroner til VM-satsingen neste år. Rallyfansen ville så gjerne hjelpe til, men da ble Henning Solberg brydd.

En innsamlingsaksjon ble satt i gang for å bidra til å skaffe Henning Solberg de fire millionene han mangler for å få kjøre i fabrikkteamet til Ford neste år. Kronerullingen kom i gang etter et initiativ fra motorsportvenner på nettstedet norsk-rally.com.

-  Flaut

-  Vi setter stor pris på initiativet. Men Henning syntes det ble flaut. Mange enkeltpersoner ga ganske store summer. Det ble pinlig. Vi vil ikke ta fra julebudsjettet til folk for at Henning Solberg skal få kjøre bil, sier Jim Carlsen til Dagbladet. Cirka 30 000 kroner er til nå samlet inn. Manager Carlsen legger til at dersom det kommer inn store enkeltsummer som er helt avgjørende i Ford-satsingen, vil de bli brukt.

-  Langt unna

-  Jeg blir litt brydd av sånne ting. Det er jo ikke meningen at vi skal få inn budsjettet på den måten. Men jeg hadde vel kanskje gjort det samme sjøl hvis det var noen jeg virkelig brant for, sier Henning Solberg til Dagbladet.

Tilbudet fra Ford gjelder som fabrikkfører i åtte VM-runder. Bøygen for Henning Solberg er å skaffe til veie de cirka 12 millionene kronene det koster for å være med i teamet.

-  Vi har kontroll på 8-9 millioner kroner. Men vi er fortsatt langt unna. Men det kan fort endre seg, sier manager Carlsen. I går kveld fikk han beskjed om at fristen for å godta Fords tilbud er forlenget med noen dager.

ETTERTRAKTET: Henning Solberg har tilbud fra tre forskjellige team om kontrakt i rallysirkuset neste sesong. Men mangler fremdeles noen millioner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media