- Pinlig

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge- Litauen 1- 0. - Det liknet veldig på det vi har sett i treningskamper før - mot Finland, Ungarn og gud veit, sier Nils Johan Semb. Før han innrømmer: - Den dårligste kampen siden jeg ble landslagstrener. Også Tore André Flo rister på hodet: - Det var pinlig, sier han.

og PER ANGELL BERNTSEN

Nils Johan Semb kunne brukt 11- 0 i målsjanser og en ultradefensiv motstander til sitt eget og lagets forsvar i går kveld. Han kunne også spedd på med at treningskamper aldri pirrer gutta fra Premier League. Men han gjorde det ikke, og det var klokt.

Og:

Når landslaget møtes til den avgjørende og doble EM-dysten mot Hellas og Slovenia i begynnelsen av september, vil de få presentert en skrekkvideo med påhengt mangellapp om vinner-ingrediensene, innsats, presisjon og tempo.

- Tenninga var ikke som den bør være, sier Tore André Flo til Dagbladet.

Semb ser problemet

- Fordi det var en treningskamp?

- Kamper som dette er viktig for laget . Men for enkeltspillerne, som har så mange andre kamper å tenke på, blir det vanskelig å holde trøkket oppe, sier Flo.

- Det er mulig at det er et poeng, sier Nils Johan Semb. - Når det i tillegg glir dårlig, blir det halvhjerta. Og det ante meg på forhånd, men jeg håpet på bedre kvalitet. Heldigvis hevet vi oss litt til seier og en middels andreomgang.

Men ikke nok til å glede over 11000 på tribunene. Og enda verre: Det finnes ikke unnskyldninger.

- Vi skal ikke syte og skylde på noe som helst. Oppladningen var det i hvert fall ikke noe i veien med. For var det noen som hadde problemer, så var det jo dem. De fikk ikke beskjed om kampen før på morgenkvisten.

- Kan det være et element av sannhet i at spillerne er litt mer forsiktige og redde for skader i kamper uten betydning?

- I så fall er det dumt. For spiller vi kamp, så spiller vi kamp. Og det er alltid farligere å være passiv enn aktiv.

- Hva er lærdommen?

- Først og fremst at ting ikke går av seg sjøl. Sånn sett kan man si at det var en nyttig påminnelse. For etter en veldig god periode fikk vi oss en trøkk i denne kampen.

- I evalueringen av kampen vil jeg være kritisk og direkte.

Møtte et bylag

Norges lag hadde 319 landskamper i skoa da avspark gikk på Ullevaal. Bylaget fra Vilnius, for det var det det var, hadde 23 mellom seg på samme nivå. Men heldigvis hadde vi en fersking vi også - Andreas Lund med én kamp og ett mål.

Nå har han to av hver.

- Vi gjorde et bra bytte med Andreas Lund. - Han vinner mye i lufta, binder opp motstandere og gir seg ikke. Og for meg var det viktig å se. Det ble mer trøkk med Andreas, sier Semb.

Vil glemme

At Norge har mer å gå på er å skrive elendigheta med silkepenn. At Nils Johan Semb ikke ville dømme den enkelte i går kveld, er naturlig. Men likevel - og her har den ydmyke et godt poeng.

- Uansett hvor dårlig det var - så var det viktig.

Fordi:

- Uten treningskamper kunne vi lagt ned hele virksomheten, sier Nils Johan Semb. - Det er av avgjørende betydning at vi samles til slike kamper, får trent noen økter, hatt møter og individuelle samtaler med spillerne. Så at kampen som sådan ikke gikk som jeg hadde håpet - og at jeg helst vil glemme førsteomgangen så fort som mulig - får så være.

- Når kvalifiseringskampene kommer om noen uker, vil utgangspunktet være et helt annet.

«Den dårligste kampen siden jeg ble landslags-trener.»

NILS JOHAN SEMB

HUFF DA: Tore André Flo hadde trøbbel med å lure banens bestemann, keeper Pavel Leus.