- Pinlig

Håndballgutta angrer på svenskehandelen.

(Dagbladet.no): Håndballgutta legger seg fullstendig flate for kritikken etter det ulovlige ølkjøpet i Sverige torsdag kveld.

På vei hjem til påskeferie fikk spillerne lov til å kose seg med noen øl på bussen, men handleturen tok en gal vending når Alexander Buchmann, Thomas Lauritzen, Frank Løke og Bjarte Håkon Myrhol valgte å kjøpe ulovlig øl fra en makedonsk lastebiljåfør på parkeringsplassen.

- Det er en pinlig situasjon som ikke skulle ha skjedd, sier Bjarte Håkon Myrhol til dagbladet.no.

Han forteller at bussen hadde stoppet ved et kjøpesenter for at spillerne skulle få kjøpe noen øl til hjemturen, da de fikk tips om at de kunne kjøpe billig av noen lastebilsjåfører på stedet.

- Vi fikk tillatelse til å ta noen øl på bussen, og kjøpte noen øl av noen bussjåfører. Vi visste at det var ulovlig, men vi tenkte vel ikke konsekvenser akkurat da, sier han.

Myrhol har foreløpig ikke hørt noe fra håndballforbundet om saken.

- Det vil overraske meg veldig om dette får noen store følger, sier Myrhol, som understreker at spillerne er svært klar over at de gjorde en feil.

- Mitt ansvar

KJØPTE ØL PÅ PARKERINGSPLASSEN: Noen av håndballgutta sparte noen kroner og tjente noen alkoholprosent på å kjøpe øl svart av en makedonsk lastebilsjåfør. - Pinlig, mener Bjarte Håkon Myrhol. Foto: Niklas Maupoix
KJØPTE ØL PÅ PARKERINGSPLASSEN: Noen av håndballgutta sparte noen kroner og tjente noen alkoholprosent på å kjøpe øl svart av en makedonsk lastebilsjåfør. - Pinlig, mener Bjarte Håkon Myrhol. Foto: Niklas Maupoix Vis mer

Assisterende landslagstrener Erik Andersen var med på bussturen hjem fra Sverige. Det var han som ga spillerne tillatelse til å ta seg noen øl, men han sier det var meningen at den skulle kjøpes over disk.

- Det er dårlig lederskap av meg at jeg ikke har full kontroll over det som skjer på den bussen, sier Andersen, som tar fullt ansvar for hendelsen overfor dagbladet.no.

Han forteller at de stoppet ved kjøpesenteret utenfor Gøteborg for å handle øl inne i butikken, der man får kjøpt drikke med 3,5 prosent alkoholinnhold.

- Vi hadde avsluttet turneringen i Sverige, og var på vei hjem til påskeferie. Jeg åpnet for å ta noen øl i bussen, så vi stoppet for å kjøpe noen. Jeg så ikke at noen av spillerne kjøpte øl utenfor butikken, og det beklager jeg selvfølgelig sterkt, sier Andersen.

Han presiserer at ingen var fulle, og at ingen drakk opp brettene de kjøpte i Sverige i løpet av turen hjem.

- Vi kjøpte ølen for å kose oss. Vi er en rolig og seriøs gjeng, med et generelt alkoholforbud. Men vi legger oss selvfølgelig fullstendig flate for at noen kjøpte ulovlig, og det er mitt ansvar som leder, sier han.

Han er enig i at spillerne også må svare for sine egne handlinger, men ønsker ikke å si noe om hvorvidt saken får videre følger for spillerne.

- Utover det faktum at noen handlet øl ulovlig, er ingen skade skjedd. Eventuelle konsekvenser får vi ta internt, avslutter Andersen.

- Pinlig

- Ser svært alvorlig på saken

Håndballforbundet er kjent med hendelsen, og pressekontakt Kirsten Birkeland sier spillerne vil motta en type reaksjon.

- Når det gjelder reglementet rundt alkoholbruk er det i forbindelse med samlinger ikke tillatt med alkohol, annet enn når det blir gitt tillatelse, og det ble det gitt av Erik Andersen her, sier Birkeland.

- Men når det gjelder kjøp av ulovlig alkohol som i dette tilfellet, ser Norges Håndballforbund svært alvorlig på det. Jeg har vært i kontakt med generalsekretæren som sier at dette ikke er akseptert oppførsel av landslagsspillere, sier hun, og forteller at spillerne vil få formell beskjed om dette.

Utestengelser eller liknende er imidlertid ikke aktuelt.

- Det må være en mer bevisst ulovlig handling for at de skal bli kastet ut. Dette er rett og slett ikke alvorlig nok, sier Birkeland.

- Pinlig
KREMMER: Den makedonske lastebilsjåføren solgte billig øl fra dette bagasjerommet. (Mannen til venstre har ikke noe med det norske landslaget å gjøre.)
ANGRER: - Vi tenkte vel ikke konsekvenser, sier Bjarte Håkon Myrhol.
TAR ANSVARET: Assisterende landslagstrener Erik Andersen beklager at det ble kjøpt ulovlig øl, og tar fullt ansvar for hendelsen.