Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk gult kort i sesongåpningen:

- Pinlig!

Emil Iversen gliste av egen tabbe.

MED ET SMIL: Emil Iversen fikk gult kort for tjuvstart i sesongåpninga i Ruka. Sergej Ustjugov var nok ikke like munter med sitt gule. Video: NRK Vis mer

RUKA (Dagbladet): Sergej Ustjugov røk rett ut av sin kvartfinale etter å ha tjuvstarta som nummer to i heatet, mens Emil Iversen dro på seg et gult kort for samme forseelse i semifinalen litt seinere i dag.

TV-bildene viste en glisende Emil Iversen som ble vist det gule kortet på skistadion i Ruka.

- Jeg fikk gult kort i kvarten i fjor, da, og i år fikk jeg gult kort før kvarten var i gang. Tradisjon tro, smiler Iversen i pressesonen etter finalen.

- Jeg syns ikke jeg fortjente det, men jeg brøt sikkert pinnen. Jeg følte liksom at jeg … Det var nedoverbakke der, så jeg måtte holde igjen med staven. Det var rett og slett det at skia glir i det sporet, og da ble det til at jeg gled litt fram, uten at jeg ville det. Du går liksom fra å gjøre deg klar, sier han, og går ned i en startposisjon med lett bøy i knærne:

- Da har du ingenting som bremser, og så begynte jeg å skli. Jeg bare håpa og håpa at han skulle si «gå», slik at jeg kunne starte. Men så gjorde han ikke det. Det var litt tabbe, men det var litt ekle spor også.

- Hva var det du gliste av?

- Det var pinlig! Hvis du gjør noen dumme ting, så er det ikke noen vits i å … Det var jo artig også, da, med tanke på i fjor. Å komme i gang på samme viset. Da har jeg det gule kortet hele vinteren, smiler Iversen.

Favoritt

På tross av det gule kortet ble det en meget bra start for Iversen i verdenscupen. Trønderen er nevnt som en av outsiderne til å vinne den totale verdenscupen i år, og mye av nøkkelen ligger i å lykkes på sprintene.

Spesielt i tourene og minitourene som den de går i Finland denne helgen.

Ustjugov røk som nevnt ut før finaleheatene var i gang, men både dagens vinner Klæbo og fjerdeplasserte Bolsjunov er blant de heteste rivalene til Iversen.

Både denne helgen og i sammendraget til slutt.

Iversen lot seg ikke imponere av Bolsjunov, til tross for at russeren knep fjerdeplassen i finalen foran nettopp Iversen.

Irritert på Bolsjunov

Han mener pallen forsvant da han fikk Bolsjunov foran seg i den siste bakken før oppløpet i Ruka. Lørdag er det 15 kilometer klassisk, før hele minitouren avsluttes med en 15 kilometers jaktstart søndag.

Iversen er optimist foran den klassiske femtenkilometeren i morgen.

- Hvis Bolsjunov ikke har mer å gi i bakkene enn det der, så skal det bli grei skuring å gå fra han, sier han.

- Bolsjunov fortalte at han var i dårlig form i går?

- Det er bekreftet at han er i dårlig form, men han er fortsatt rask. Han er raskere enn meg, men i dårlig form.

Minitouren i Ruka fortsetter med 10- og 15-kilometer klassisk lørdag, med start henholdsvis klokka 09.45 og 11.30.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media