- Pinligste tapet siden Norge i 1981

Engelske aviser hudfletter Svennis etter 0-1 mot Nord-Irland.

(Dagbladet.no): England tapte 0-1 for Nord-Irland i går. Det var engelskmennenes første tap i Belfast på 78 år. Nord-Irland hadde ikke scoret på England siden 1980.

For virkelig å sette det i perspektiv, skriver The Mirror:

- Å tape for et lag med bare tre Premier League-spillere, en samling med klubbhorer og utilpassede spillere, var det verste tapet, det mest ydmykende tapet siden Norge i Oslo under Ron Greenwood i 1981.

Under beltet

- Hvor er ballene hans? undrer The Sun.

Avisa holder seg under beltestedet og anklager Svennis for ikke å vise følelser mens laget ble ydmyket i Belfast. Etter kampen sang fansen «Spark svensken!»

- Stolte supportere var luta lei av mannen som hadde rødglødende stunder med sin gamle flamme Faria Alam - men som bare klarer å være lunken overfor England, skriver The Sun.

- Sier ikke opp

- SPARK SVENSKEN: Sven-Göran Eriksson (t.h.) og assistent Steve McLaren ser laget sitt ydmyket av Nord-Irland. Foto: Reuters/Scanpix
- SPARK SVENSKEN: Sven-Göran Eriksson (t.h.) og assistent Steve McLaren ser laget sitt ydmyket av Nord-Irland. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Sven-Göran Eriksson beholder selvsagt fatningen. Den alltid like rolige svensken forstår imidlertid fansens frustrasjon.

- Det er forståelig, og jeg kan ikke diskutere med dem.

Men han leverer ikke inn noen avskjedssøknad i dag.

- Det er opp til fotballforbundet, men jeg kommer ikke til å si opp. Jeg vil forsøke å rette det opp i oktober. Hvis vi vinner to kamper, er vi kvalifisert, sier han.

- Dette er min verste opplevelse som England-manager, fordi det var en kvalifiseringskamp og vi burde ikke tape, ikke engang spille uavgjort. Fansen har betalt masse penger og forventer at vi spiller bedre fotball. Det gjorde vi ikke, og det beklager jeg.