Pinup-Petter

Storbritannia har fått øynene opp for «blonde og flotte» Petter Solberg.

Nordmannen kan sette hele Norge på hodet med VM-gull i det klassiske RAC-rallyet i Wales i helga. Men også britene har oppdaget Solberg. De er foreløpig mest opptatt av hvor blond og utadvent Subaru-føreren er.

Belfast-avisa Telegraph trykket i går en stor artikkel om nordmannen. Tittel: «Solberg - et stjernebilde. Nordmannen er rallyens nye pinup».

- Glem iskald, denne gutten er like sprudlende som champagnen han stadig spretter på rallypodiene. Han er så følsom, så utadvent, at han får Formel 1s kulthelt Juan Pablo Montoya til å likne Michael Schumacher.

Avisa omtaler Solberg både som Mr. Hollywood og Pin Up-Petter, og hevder 29-åringen knuste tusenvis av hjerter da han fridde til sin kone Pernilla i fjor.

- Og kameraene elsker ham, både i og utenfor bilen. Han ler, han gråter, han danser på panseret når den fandenivoldske stilen hans gir ham seirer på prøvene, skriver avisa som hevder Solberg blir rallysportens eneste virkelige stjerne når skotske Colin McRae legger opp.

- Solberg, som er blond og flott og har hjertet i hånden, kan være svaret.

Også irske Unison er opptatt av nordmannen. De beskriver dramatikken på Korsika, der Solberg vant etter først å ha tippet på stupet under shakedown.

- Solberg er av de fleste regnet som den beste av den nye generasjonen med rallyførere. Han bekymringsløse holdning utenfor bilen snus tvert om med seriøse ambisjoner når han får utfordringer under kjøringen.

FESTLIG GUTT: Petter Solberg inviterer alle nordmenn til fest på Spydeberg, dersom han vinner VM-gull. Foto: SCANPIX
FESTLIG GUTT: Petter Solberg inviterer alle nordmenn til fest på Spydeberg, dersom han vinner VM-gull. Foto: SCANPIX Vis mer

Reuters har også snakket med Solberg før start fredag. Det internasjonale nyhetsbyrået skriver at nordmannen skal åpne hele gården på Spydeberg dersom han blir verdensmester.

Alle nordmenn er velkomne på besøk, også du. For som Reuters skriver, er ikke Solberg den typiske sinna bonden.

- Hvis tittelen kommer, blir det et helvetes kaos i Norge. Hvis det går bra er alle velkommen på gården vår. Det blir en veldig lang helg, skal jeg fortelle deg, sier Solberg.

Også den britiske statskanalen BBC forteller leserne om den elleville nordmannen i dag.

- Jeg skal gjøre mitt beste, jeg er pumpet opp for rallyet. Det er mye press på meg hjemme, de sier «du kan vinne» og sånne ting. Men vi får legge presset på de andre førerne, sier Petter.

(Dagbladet.no)

FANSENS HELT:</B> Petter Solberg tar seg alltid god tid til store og små supportere.