SLO TILBAKE: Yannick Bolasie og Crystal Palace stjal to poeng mot Arsenal. Foto: 
Reuters / Stefan Wermuth
SLO TILBAKE: Yannick Bolasie og Crystal Palace stjal to poeng mot Arsenal. Foto: Reuters / Stefan WermuthVis mer

Pipekonsert da Arsenal rotet bort to poeng: - Helt unødvendig

Hadde full kontroll, men rotet bort seieren.

• Arsenal - Crystal Palace 1-1 (1-0)

(Dagbladet): Arsenal misbrukte en ny gyllen mulighet til å ta innpå lagene foran dem på tabellen. Nå kan selv de mest optimistiske Arsenal-supporterne legge fra seg alle gulldrømmer.

Selv om Leicester avga poeng mot West Ham, må de så godt som tape resten av kampene samtidig som Arsenal vinner alle sine fem gjenværende oppgjør. Det er selvfølgelig helt urealistisk.

Arsenal så ut til å ha full kontroll mot Crystal Palace og kontrollere inn tre poeng i en kamp de dominerte fullstendig. Men plutselig banket Yannick Bolasie ballen i mål fra 20 meter like før slutt. Petr Cech kunne og burde ha stoppet forsøket.

- Arsenal har full kontroll, men gir bort to poeng. Det er helt unødvendig, oppsummerer Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio.

Sanchez fikk hull på byllen Arsenal styrte banespillet så til de grader den første omgangen på Emirates Stadium, mens Crystal Palace lå kompakt i en slags forsvarstier og ryddet unna.

Det fungerte for gjestene, som etter en ekstremt svak defensiv vinter har funnet tilbake til den defensive tryggheten som kjennetegnet Palace i høst.

Arsenals offensive stjernegalleri slet med å skape målsjanser. Alexis Sanchez, Mezut Özil og lagkompisene viste friske tendenser, men det var lite effektivt fram til omgangens sluttminutter.

Da begynte imidlertid det å løsne. Først hadde Sanchez et meget godt frisparkforsøk som gikk like utenfor. Dernest spilte han fri Özil, som nesten klarte å overliste Wayne Hennessey i Palace-buret. Men så kunne Arsenal juble:

I 1. omgangens siste spilleminutt kom scoringen. Danny Welbeck chippet ballen videre til Sanchez, som headet inn 1-0 til Arsenal.

Palace utlignet Hjemmelaget fortsatte å styre oppgjøret etter pause og skapte flere gode sjanser. Özil hadde et farlig frisparkforsøk like utenfor krysset etter 58 minutter.

Dernest holdt Sanchez på å doble Arsenals ledelse etter en heading på bakerste stolpe, men gjestene slapp med skrekken. Rett etter var chileneren farlig frampå igjen, men det ble bare nesten.

I stedet for at Arsenal doblet ledelsen og punkterte kampen, scoret gjestene på et sjelden besøk på Arsenals banehalvdel.

Yannick Bolasie skar inn i banen og sendte avgårde en markkryper fra 20 meter. Petr Cech, som var tilbake i Arsenal-buret, burde nok ha reddet skuddet, men klarte det ikke.

Dermed stod det 1-1 med ti minutter å spille. Arsenal satte i gang en sluttspurt, men klarte ikke å slå tilbake. Dermed endte det uavgjort på Emirates Stadium.