Pipekonsert mot Brann

BERGEN (Dagbladet): Brann- Bryne 3- 4. Norges beste hjemmepublikum startet en pipekonsert mot egne spillere da laget lå håpløst under mot slutten av kampen. - Vi må forstå at de ble frustrert, sier trener Teitur Thordarson.

Bryne-spillerne tapte alle bortekampene i fjor, og vant for første gang i år på Brann stadion. Det hadde ikke mange regnet med på forhånd.

- Det koker i toppen på meg. De siste 15 til 20 minuttene var slitsomme. Vi vant kampen fordi vi våget å møte dem høyt oppe på banen og fordi guttene hadde aggressivitet og vinnervilje i bunnen. Veldig bra, sier en usedvanlig fornøyd Erik Brakstad etter kampen.

- Et dårlig resultat er ikke ensbetydende med en dårlig kamp. Vi skapte 13 målsjanser mot deres fem eller seks, sier Brann-trener Teitur Thordarson.

- Våre gutter dominerte spillet totalt, men klarte ikke å omsette sjansene til mål. Likevel hadde vi fortjent iallfall et poeng etter å ha scoret tre mål.

Han registrerte at hjemmepublikum startet en pipekonsert etter at Bryne hadde tatt ledelsen 1- 3.

Forstår supporterne

- Hva skal de si når Bryne leder med to mål? Det er klart vi aller mest trenger støtte fra hjemmesupporterne da, men jeg ser på det som en reaksjon på at de ble veldig frustrert. Vi spilte ikke dårlig, men gjorde heller ikke tingene våre godt nok, sier Brann-treneren, som erkjenner at han var veldig skuffet etter kampen.

Brann tok ledelsen med høyrefoten til Raymond Kvisvik etter fem minutters spill. Alt lå til rette for en festforestilling på Brann stadion. Overgangene gikk raskt, og flankespillerne gjorde forarbeidet til en rekke store sjanser. Kampen ble det motsatte av kampen i Tromsø.

- Vi lå og presset hele tida, og viste at vi kan score mål. Så slipper vi altså inn fire på hjemmebane. Det holder ikke om vi skal være med i toppen av denne serien, sier Thorstein Helstad, som kom inn ni minutter ut i andre omgang.

- Ingen krise

Helstad er likevel ikke med på at det er krise i Brann med bare tre poeng på tre kamper.

- Nei, ingen krise og ingen skandale. Nå må vi bare snu trenden og vinne fotballkamper. Det skal nok komme, sier Helstad.

Han får skryt av Thordarson for innsatsen.

- Thorstein er på laget igjen når han kjemper så aggressivt som i denne kampen, sier Brann-sjefen.

Bryne vant på egne overganger. Spissene fikk stå helt umarkert og putte ballene enkelt inn ved siden av Magnus Kihlstedt i Brann-målet.

- Utspilt

- Vi ble rett og slett utspilt på kontringene deres. Det gikk fort og vi rakk ikke å komme tilbake før de på en-touch-baller kom i scoringsposisjon og dyttet inn ballen, forklarer Roy Wassberg.

- Vi var veldig effektive. Nå gleder vi oss til å møte Viking. Det er bare så synd at kampen går på en onsdag. Likevel må det vel komme mange folk til denne kampen, sier banens beste spiller Geir A. Undheim, som også scoret to mål mot Brann i en treningskamp i vinter.

BRANN NEDE: Azar Karadas faller foran føttene på Lasse Strand og tomålsscorer Geir A. Undheim. Resultatet sikret Bryne lagets første borteseier siden 1999, og fikk Brann-supporterne til å starte en pipekonsert mot egne spillere.