Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Piqué lurte på hvorfor han ikke fikk spille i United

Lørdag står han ansikt til ansikt med Ferguson igjen.

FANT LYKKEN: Gerard Piqué gikk til Barcelona fra Manchester United, og har lyktes stort på Camp Nou. Her klemmer han hodet til Javier Mascherano.Foto: SCANPIX/REUTERS/Gustau Nacarino
FANT LYKKEN: Gerard Piqué gikk til Barcelona fra Manchester United, og har lyktes stort på Camp Nou. Her klemmer han hodet til Javier Mascherano.Foto: SCANPIX/REUTERS/Gustau Nacarino Vis mer

Gerard Piqué (24) var litt for ung og ble ingen hit i Manchester United. Lørdag støter han på gamle kjente i mesterligafinalen.

Den lange midtstopperen fikk bare tolv ligakamper for United gjennom sine tre år i England. Han var også utlånt en sesong til Real Zaragoza.

- Det var en tøff periode, og innimellom lurte jeg jo på hvorfor jeg ikke spilte. Men de (United) hadde to fantastiske midtstoppere i (Rio) Ferdinand og (Nemanja) Vidic. Det var vanskelig for meg å få sjansen. Likevel var det en stor erfaring for meg å spille med folk som Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney og Ruud van Nistelrooy, sier Piqué til uefa.com.

Han var bare 17 år da han kom til England. Oppholdet ble ikke som han hadde drømt om.

Etter returen til «Barca» sommeren 2008 skjøt karrieren virkelig fart. Piqué har vunnet tre ligagull, én mesterliga (mot United) og VM for landslag.

I tillegg vil mange kalle hans kjærlighetsforhold til sangeren Shakira som den største fulltrefferen.

Respekt Alex Ferguson ga ikke Piqué de store mulighetene.

- Til tross for det, hadde jeg et godt forhold til ham. Han var veldig direkte, og vi kunne snakke åpent. Da tilbudet fra Barcelona kom, gikk jeg til ham og fortalte et jeg ønsket meg hjem til Spania. Han prøvde å overtale meg til å bli, men forsto også hva jeg ville, sier Piqué.

Favoritter
Barcelona er store favoritter, men møter et United-lag med et nesten gjenspikret mål. Kun fire baklengs på ti kamper i mesterligaen denne sesongen.

Turneringens toppscorer, Lionel Messi (11 mål), kommer til å få en tøff kveld på Wembley.

Begge klubber har vunnet den gjeveste europacupen tre ganger. United har åtte seirer og to uavgjort denne sesongen.

Barcelona står med sju seirer, to uavgjort og et tap (1-2 mot Arsenal borte).

(NTB)