BARNETRO: Gerard Pique sier Barcelona kan håpe og tro som barn før returkampen mot Bayern i morgen kveld. Det tyske laget leder 4-0 fra første oppgjør. Foto: Albert Gea, Reuters / NTB Scanpix
BARNETRO: Gerard Pique sier Barcelona kan håpe og tro som barn før returkampen mot Bayern i morgen kveld. Det tyske laget leder 4-0 fra første oppgjør. Foto: Albert Gea, Reuters / NTB ScanpixVis mer

Pique ber lagkameratene være som unger

Slik tror han det er mulig å snu 0-4 mot Bayern.

(Dagbladet): Barcelona-midstopper Gerard Pique mener laget hans må finne fram barnetroen før returmøtet mot Bayern i morgen.

Han snakker altså ikke om religion, men om en barnlig tro på at det er mulig å snu 0-4 fra første kamp i Champions League-semifinalen til seier sammenlagt.

- I morgen kan vi være som barn i den forstand at vi kan tro og drømme, men det kommer til å bli veldig vanskelig, sier Pique kvelden før den på papiret nærmest umulige snuoperasjonen.

Men de kan ikke spille som småunger om de skal gjøre det utrolige og snu skrekkresultatet fra bortebane.

- Vi må skape rom, ha ballen og spille rask fotball. De siste årene har vi bevist at vi kan slå hvem som helst i hvilken som helst situasjon, sier Pique ifølge Uefa.com.

Trenger supporterne I tillegg trenger laget at supporterne møter opp på Camp Nou og tror at det er mulig.

- Vi trenger støtten fra fansen og å kjenne at vi ikke er slått ut av Champions League ennå. Vi må prøve å finne alle faktorene som kan gi oss seieren. Hvis alt går i vår favør, kan vi klare det, sier Pique.

Trener Tito Vilanova snakket om stolthet og ære under dagens pressekonferanse.

- Spillerne er klar over hvor vanskelig kampen er. Vi er FC Barcelona, og vi kan ikke regne kampen for tapt allerede. Om vi ikke klarer det, må vi holde hodet hevet, kjempe til siste slutt og gjøre fansen å være stolte av oss.

SPILLER FOR STOLTHETEN: Trener Tito Vilanova sier spillerne må spille for å gjøre fansen stolte - uansett hvordan resultatet måtte bli. Foto: Lluis Gene, AFP / NTB Scanpix
SPILLER FOR STOLTHETEN: Trener Tito Vilanova sier spillerne må spille for å gjøre fansen stolte - uansett hvordan resultatet måtte bli. Foto: Lluis Gene, AFP / NTB Scanpix Vis mer

Javier Mascherano blir ikke klar til kampen i morgen. Argentineren er fortsatt et par uker unna å være spilleklar. I tillegg har Busquets og andre spillere trøbbel med småskader. Lionel Messi kom inn som innbytter og scoret et flott mål i helga, etter å ha vært nærmest usynlig i første kamp mot Bayern.

Messi blir viktig En Messi i nærheten av toppform kan være en av de få faktorene som kan gjøre det «umulige» mulig i morgen kveld.

- Han er verdens beste, og å ha ham på laget, er de beste nyhetene vi kan få. Vi trenger alle, og spesielt Messi, sier Pique.

- Vi vet hvor viktig Messi er for laget vårt, og spesielt når det kommer til å score mål. Jo bedre han spiller, jo bedre er det for laget. Men vi kan ikke legge alt presset på skuldrene hans, resten av laget må også hjelpe ham. Men det er klart Messi vil ha mye å si i morgendagens kamp, sier Vilanova.

Gerard Pique insisterer han på at han har tro på finalespill nok en gang.

- Vi tror fullt og helt på at vi kan snu dette. Vi må score et mål så tidlig som mulig for å få mer og mer selvtillit. Etter et 0-4-tap tviler du på deg selv, men etter som dagene går, tror du plutselig på at du kan klare dette. Fotball handler veldig mye om psykologi. I morgen har vi 90 minutter på å knekke Bayern psykologisk ved hjelp av fansen. De kan også score, og å score seks mål da er mye vanskeligere. Men vi har troa, sier Pique.