Pique er fortsatt livredd for Roy Keane: - Jeg var 26 år, og holdt på å gjøre i buksa

Trekker fram «mobil-episoden».

SKUMMEL TYPE: Barcelonas Gerard Pique forteller at det ikke var Sir Alex Ferguson som var den skumleste han var borti iløpet av sin tid i Manchester United. Roy Keane var langt verre. Foto: NTB Scanpix
SKUMMEL TYPE: Barcelonas Gerard Pique forteller at det ikke var Sir Alex Ferguson som var den skumleste han var borti iløpet av sin tid i Manchester United. Roy Keane var langt verre. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Gerard Pique fikk aldri noen stor karriere i Manchester United. Etter 11 ligakamper for de røde djevlene returnerte han til moderklubben i Barcelona i 2008.

Men det er flere ting som har satt sine spor i spanjolens minne etter tiden i England. Enkelte episoder, og kanskje personer, mer enn andre.

- Roy Keane derimot? I et intervju med fotballmagasinet FourFourTwo forteller 27-åringen at Roy Keane, som var kaptein på Old Traffor da Pique ankom England, fortsatt sender frysninger nedover ryggen hans.

De fleste tidligere Manchester United-spillerne sier at det var Sir Alex Ferguson som var den mest skremmende, men Pique husker først og fremst flere episoder med Keane.

- Jeg vil ikke si at jeg var redd for Ferguson. Roy Keane derimot? Det er annerledes. Jeg husker vi var i garderoben på Old Trafford, og telefonen min begynte å vibrere. «Keano» hørte vibreringen, og klikke helt mens han forsøkte å finne ut hvem som eide telefonen. Det er sånn han er, sier Pique.

Keane, som rakk å få mer enn 300 ligakamper for Manchester United før han havnet på kant med Ferguson, har for øyeblikket en assistentrolle i Aston Villa og på det irske landslaget.

Men 43-åringen har også jobbet som TV-ekspert, og det var her Pique så ham sist.

- Før vi (Barcelona) slo Celtic 1-0 forrige sesong, la jeg merke til at han sto på sidelinja som ekspert mens vi varmet opp. Jeg gjemte ansiktet mitt bak hånda for han skremmer meg fortsatt. Jeg var 26 år gammel, og jeg holdt på å gjøre i buksa, sier han.

God start Barcelona måtte se seg slått av et PSG-lag uten Zlatan i Paris på tirsdag, men i den hjemlige ligaen har det gått langt bedre.

Etter seks kamper står katalanerne med 16 poeng, 17 scoringer og null (!) baklengs.

Både Neymar og Lionel Messi har funnet målformen, og har stått for elleve av de 17 målene, men det er også tydelig at Pique og resten av de bakre rekkene har gjort jobben.

Neste kamp for «Blaugrana» kommer på lørdag da de skal gjeste Rayo Vallecano.