Pique reddet Barcelona på en svak kveld

Slo Riises nye klubb 1-0.

• Barcelona - Apoel 1-0 (1-0)

(Dagbladet): Takket være Gerard Pique åpnet Barcelona Champions League-sesongen med seier.

På forhånd skulle man anta at Barcelona ville valse over kypriotiske Apoel.

Men John Arne Riises nye lag forsvarte seg godt, mot et Barcelona-lag som virket til å være et par hakk under det man kunne forvente av stjernegalleriet.

Nordmannen oppga Champions League-spill som en av hovedgrunnene til at han dro til Kypros, men 33-åringen ga i forrige uke beskjed om at han ikke kom til å være i god nok form til å spille i åpningskampen på Camp Nou.

- De forsvarte seg godt, så det var vanskelig å spille mot dem og forsøke å bryte dem ned. vi fikk en god start på Champions League, og det er viktig. Det var virkelig vanskelig å spille mot dem, sier Barcelona-keeperen.

Neymar fra start Barcelona nådde kvartfinalen i fjor, men måtte takke for seg etter å ha tapt mot Atletico Madrid. Apoel var ikke kvalifisert i fjor, og røk ut i tredje kvalifiseringsrunde mot Maribor - men det kypriotiske laget tok seg helt til kvartfinalen for tre år siden.

Kampen åpnet med at Apoel fikk kampens første forsøk mot mål, men headingen fra Tomas de Vincenti gikk et stykke over mål.

Dette var Neymars første kamp fra start, etter skaden han fikk under fotball-VM i Brasil i sommer. Brasilianeren spilte også i kveld i tospann med Messi, men fikk ikke notere seg for scoring i kveld, slik han gjorde to ganger mot Athletic Bilbao i helga.

Messi-frispark Apoel sto godt imot bakover, og Barcelonas beste forsøk i starten av første omgang var et frispark fra Mess i det 12. minutt. Storscoreren lempet ballen over muren, og Apoel-keeper Urko Pardo måtte ut i full strekk for å få slått ballen unna.

Men Barcelona-fansen trengte ikke vente lenger enn til det 28. minutt før målkontoen for Champions League 14/15 var åpnet.

Et godt lagt frispark fra Lionel Messi fant hodet til Gerard Pique inne i boksen. Fra rundt fem meter hadde forsvarere ingen problemer med å heade ballen i nettet bak Pardo - til 1-0.

Apoel hadde ikke mye å by på etter Barcelona-scoringa, men sørget for at det ikke ble flere Barcelona-mål før pause.

Sto godt imot Over i andre omgang gjorde Barcelona slik de gjorde i store deler av første omgang: trillet ball og lot knapt nok gjestene få kjenne på lærkula.

FRUSTRERT: Apoels Tomas De Vincenti frustrert etter en av sine sjanser i kampen mot Barcelona. Foto: EPA / TONI ALBIR / NTB Scanpix
FRUSTRERT: Apoels Tomas De Vincenti frustrert etter en av sine sjanser i kampen mot Barcelona. Foto: EPA / TONI ALBIR / NTB Scanpix Vis mer

Mønsteret for Apoel ble etter hvert det samme; de stoppet Barcelona rundt egen 16-meter, og spilte seg fram til midt på egen banehalvdel før katelanerne igjen fikk kontroll på ballen.

Barcelona på sin side leverte mange upresise pasninger, og gikk dermed glipp av det som kunne utviklet seg til gode sjanser.

Utover i andre omgang fikk Apoel ta seg flere turer over på Barcelonas banehalvdel, og noterte seg med en halvsjanse på frispark - men en Barcelona-spiller sto i veien for De Vincentis skuddforsøk.

Dobbel-sjanse til Barcelona Etter at det hadde vært lite sjanser i andre omgang, tok det seg opp rett før slutt.

Først fikkk Sandro sendt i vei et godt skudd, men dessverre for hjemmelaget gikk den like utenfor.

Minutter senere hadde Urko Pardo en svært god redning etter forsøk fra Neymar. Returen tok Messi seg av, men da ble skuddet blokkert av en Aopel-spiller.

Også Apoel fikk med seg en sjanse på slutten, men med en redning fra Marc-André ter Stegen, så endte det 1-0 til Barcelona på Nou Camp.

- Det var en bra kamp, men det vi ville vært mer fornøyd med uavgjort. Vi ønsket oss uavgjort, men når det ikke gikk, så må vi bare se framover, sier Apoel-spiller Stathis Aloneftis.