CUP-HELT: Frederic Piquionne sendte Portsmouth til semifinale i FA-cupen med to scoringer mot Birmingham.Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO/Glyn Kirk
CUP-HELT: Frederic Piquionne sendte Portsmouth til semifinale i FA-cupen med to scoringer mot Birmingham.Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO/Glyn KirkVis mer

Piquionne-dobbel sendte Pompey til semifinale

Slo ut Birmingham av FA-cupen.

|||Portsmouth-fansen har ikke hatt mye å juble for den siste tiden, men lørdag tok klubben seg videre til semifinale i FA-cupen.

Klubben er mer eller mindre klar for nedrykk, ettersom den etter all sannsynlighet blir ilagt et trekk på ni ligapoeng. I tillegg har klubben underprestert i serien.

I FA-cupen er det fortsatt håp om suksess. Birmingham ble slått 2-0 lørdag. Tre magiske minutter i annen omgang sørget for det.

— Det har vært en forferdelig sesong for oss, men vi er på vei til Wembley nå. Det er fantastisk for alle involverte, sa Pompey-spilleren Jamie O?Hara.

Det håpefulle hjemmepublikummet ble servert en åpen og spennende førsteomgang, men først i annen omgang kom målene.

Frederic Piquionne ordnet 1-0 i en merkelig situasjon. Ballen ble værende i feltet etter en corner, og etter at keeper og flere spillere hadde vært på den, dyttet Piquionne den over mållinjen.

Bare tre minutter senere var han der igjen. En flott finte ble fulgt opp med en kald avslutning i nettet. Etter kampen ble fansen takket.

— De er fantastiske. De har noe magisk over seg, og i dag handlet alt om å gi noe tilbake til dem, sa O?Hara.

(NTB)