Piratene er tilbake

Piratbåten Black Pearl er tilbake. Nå skal de røve gull.

(Dagbladet.no): «Pirates of Caribbean» og skipper Paul Cayard er tilbake på sjøen igjen. Nesten en hel måned etter at de måtte bryte førsteetappen, er fartsmaskinen til Disneykonsernet omsider reparert og klar for seiling igjen.

En del store forsterkninger av svingkjølen er foretatt og båten er i følge skipper Cayard i bedre stand enn tidligere.

Tapte mye

- Båten føles ikke annerledes og det skal den heller ikke gjøre. Ingenting er forandret. Det er bare ødelagte deler som er reparert, forteller amerikaneren på sin nettside.

- Det var fantastisk å være tilbake på vannet, sier Cayard, fra båten som bare var knappe to måneder gammel da den gikk i stykker ett døgn inn i førsteetappen fra Vigo i Spania til Cape Town i Sør-Afrika. Båten er storfavoritt til sammenlagtseieren i Volvo Oceen Race, men ligger på nest siste plass etter at de måtte bryte førsteetappen.

- Vi har ikke bare tapt poengene på første etappe. Vi har også tapt viktige muligheter til å lære båten å kjenne, sier Cayard, som har gjort et mannskapsbytte ombord.

Den svenske vaktsjefen Fredrik Lööf (bosatt i Norge) er erstattet av australieren Anthony Merrington foran den tøffe andreetappen til Australia.

Ble uvenner

Ordkrigen i Knut Frostads team «Brasil1» forsetter:

Navigatøren Adrienne Cahalan står nemlig på sitt og mener at hun fikk sparken fra hele resten av Volvo Ocean Race og vil derfor ikke gjøre en eneste jobb for teamet i tiden som kommer.

- Ledelsen i teamet prøver å pynte på det hele ved å si at oppsigelsen kun gjaldt for Sørishavsetappene. Det stemmer ikke. De sa klart og tydelig at jeg ikke var ønsket tilbake ombord på Brasil1. Så våre veier skiller derfor lag. Jeg kommer ikke tilbake, sier en forbannet Cahalan.

Ledelsen i Brasil1 er på sin side mer enn irriterte på at Cahalan har gått så sterkt ut i media:

På Brasil1s offisielle nettsider skriver de:

- Vi skulle selvsagt ønsket at hun kom med sine uttalelser til oss og ikke til pressen. Men vi respekterer hennes valg og ønsker henne lykke til med nye prosjekt.

• Neste kamp om poeng i Volvo Ocean Race skjer 26. desember med havneseilas i Cape Town.

TILBAKE PÅ SJØEN: «Pirates of the Caribbean».