Piratene gir opp gullskatten

Paul Cayard skulle lede «Pirates of the Caribbean» til gull og ære. Nå gir han opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): - Det er lite trolig at noen andre enn skipper Mike Sanderson og «ABN Amro One» kommer til å vinne årets Volvo Ocean Race. Vi må konsentrere oss om å kjempe om andreplassen sammenlagt, sier Paul Cayard til Dagbladet.no.

Cayards Disney-finansierte «Black Pearl» ligger på en utsatt tredjeplass foran starten på femteetappen i Volvo Ocean Race.

Trangt i toppen

Femte etappe starter klokka 18.10 norsk tid søndag kveld, og da venter 5000 nautiske mil frem til Baltimore, dit båtene er ventet i mål 17. eller 18. april.

«Pirates of the Caribbean» ligger bare fem poeng bak «ABN Amro Two», men har samtidig bare et halvt poengs ledelse på spanske «Movistar», som er sultne på pallplassen til Cayard.

Heller ingen av de andre skipperne tror at «ABN Amro One» kommer til å miste sin komfortable ledelse. Men skipper Mike Sanderson vil ikke ta noen seier på forskudd.

- Alt kan skje på de neste fem etappene. Det kan fort bli oss som blir rammet av de uhellene som de andre har vært utsatt for, og da kan mye skje.

Tidligere Volvo Ocean Race-skipper Gunnar «Gurra» Kranz tror imidlertid ikke at Sanderson kommer til å seile defensivt på de neste etappene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer