Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Piratene» ødela Cape Town lufthavn

Volvo Ocean Race-båten fraktet med fly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Uhellene fortsetter å forfølge skipper Paul Cayard og gjengen på «Pirates of the Caribbean». Da flyet med båten ombord landet i Cape Town, ødela det den internasjonale flyplassen, som måtte stenges i fire timer. Nå etterforskes det kostbare uhellet.

Først ødela piratbåten «Black Pearl» kjølen etter bare ett døgn i sjøen, og favorittbåten måtte søke nødhavn i Portugal.

Etter to ukers omfattende reparasjonsarbeide ble båten sist søndag fløyet til Cape Town med et russisk transportfly av typen Antonov 124.

Det gikk bra for båten, men forferdelig dårlig for hovedrullebanen på flyplassen. Landingen med det tunglastede transportflyet var mer enn Cape Town International Airport tålte. En fire ganger seks meter bred grop i rullebanen ble resultatet, og flyplassen måtte stenges for all trafikk.

Rådyr landing

Flypassasjerer som skulle reise fra flyplassen ble forsinket i flere timer, og det oppstod kaos blant de reisende. Fly som var på vei til cape Town måtte lande på andre flyplasser i Sør-Afrika.

Etter at flyplassen ble reparert kunne lufthavnen igjen åpnes for trafikk. Sør-Afrikanske luftfartsmyndigheter undersøker nå hvorfor landingen med Volvo Ocean Racebåten og tilhørende containere og utstyr ødela lufthavnen.

Flyselskapet er allerede varslet om at de kan komme til å få en kjemperegning, skriver det Sør-Afrikanske nettstedet www.iol.co.za

Det er ikke bare ventende flypassasjerer som er sure på piratene på det amerikanske laget. Det er også skipperen Bouwe Bekking (42) på Spanias eneste deltagerbåt, Movistar.

Landskamp

I går ble det klart at heller ikke den spanske både Movistar klarer å komme seg til Cape Town for egne seil etter at de kolliderte med et ukjent objekt i sjøen. Movistar skal seiles til Sør-Afrika med lastebåt.

Skipperen på Movistar er imidlertid temmelig lite fornøyd med at det er den spanske (!) Black Pearl-sponsoren og fiskerigiganten «Pescanova» som betaler flytransporten for erkekonkurrentene fra USA. Amerikanerne får dermed langt bedre forberedelser enn spanjolene foran andreetappe.

«Black Pearl» er nå på plass i havnen i Cape Town, som den første båten i Volvo Ocean Race-flåten, mens mannskapet ombord har fått en ukes fri for å lade batteriene før havneseilasen 2. juledag. Båten sjøsettes den 10. desember.

Movistar er ventet til Cape Town i midten av desember. Mens båten som leder regattaen, ABN Amro One kommer til mål i morgen eller fredag.

SEILER SNART IGJEN: Disney-eide Pirates of the Caribbeas båt «Black Pearl» er på plass i Cape Town. Her løftes båten ut av havet i Cascais utenfor Lisboa etter at den ble skadd under første dag av Volvo Ocean Race.
DYR FORNØYELSE: Paul Cayard fikk fløyet sin båt «Black Pearl» til Cape Town. Det ble en meget dyr fornøyelse etter at det tunge flyet ødela lufthavnen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!