Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Piratene stakk av fra Rio

Pirates of the Caribbean har startet jakten på flere Ocean Race-skalper. Og båten stakk av fra konkurrenten utenfor Copacabana Beach.

RIO DE JANEIRO (Dagbladet.no): De fleste som besøker Rio de Janeiro vil tilbringe lengst mulig tid langs den fem kilometer lange Copacabana Beach.

Men skipper Paul Cayard på «Pirates of the Caribbean» gjør helst sine ting annerledes.

Og en time etter starten på femte etappe i Volvo Ocean Race, viste den erfarne regattaseileren hvordan det kan gjøres. i løpet av få minutter snek han seg forbi svenske Ericsson Racing Team og dermed var ledelsen ut fra verdens mest berømte badestrand sikret.

Dramatisk start

Nå venter 5000 tøffe nautiske mil til Baltimore i USA. Amerikas eneste båt i dette racet vil gjerne være først hjem. Og starten var i allefall oppløftende for Cayard:

- Det blir varmt, det blir trolig jevnt og det blir spennende, sa Paul Cayard til Dagbladet.no før start.

Piratene vil gjerne vise hva de kan og jakter sin første etappeseier i Ocean Race.

Og dagens start utenfor Rio bar bud om en dramatisk etappe de neste 16 dagene.

ENDELIG EN GOD START:  «Pirates of the Caribbean» gjorde kort prosess med Ericsson racing team utenfor Copacabana Beach. Holder det hele veien til Baltimore? Foto: Odd Roar Lange
ENDELIG EN GOD START: «Pirates of the Caribbean» gjorde kort prosess med Ericsson racing team utenfor Copacabana Beach. Holder det hele veien til Baltimore? Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Hjemmefavoritten «Brasil1» gjorde den største nybegynnerfeilen foran ansiktet på sitt publikum og tjuvstartet!

Dermed måtte han tilbake og starte på nytt, mens han så «Team Ericsson» gjøre en kanonstart og suste av gårde mellom et hundretalls tilskuerbåter. En halvtime senere ble «Brasil1» hindret kraftig av et brasiliansk krigsskip som ville følge regattaen på hjemmebane!

Akkurat da var det sydlandsk stemning ombord i «Brasil1».

Endelig for svenskene

Stor bedre var ikke starten for lederbåten «ABN Amro One», som mistet forseilet like etter start. Arbeidet med å reparere skaden gikk på bekostning av en god start for skipper Mike Sanderson, som måtte se alle de andre båtene stikke av gårde i den forurensede havlufta utenfor Rio de Janeiro.

Men ingen blir overrasket om ringreven Sanderson haler innpå allerede i løpet av det første døgnet.

Stor var også stemningen i den svenske leiren i ettermiddag. En dansende (!) kronprinsesse Victoria fulgte regattastarten fra fordekket på en svensk luksusbåt i havnebassenget.

Mens Ericssons lagleder, Magnus Olsson, jublet villt da han så svenskenes gode tilbakekomst i racet.

- Vi har byttet skipper og det har gitt mannskapet en solid vitamininnsprøyting. Vi så allerede i dag hvor viktig det var, skrattet en overlykkelig Olsson.

Spørsmålet blir om den svenske latteren sitter like løst i Baltimore.

KONGELIG MORO:Kronprinsesse Victoria er glad hun slipper å seile videre med «Ericsson Racing Team» - Jeg blir så lett sjøsjuk!, sier kronprinsessen, som heller fulgte starten fra en svensk luksusyacht.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling