Piratjakten starter igjen

Paul Cayard vil, men får det ikke til i Ocean Race.

«Pirates of The Caribbean» har hatt en forferdelig dårlig start i årets Volvo Ocean Race. Hvis ikke lykken snart snur vil hele seilasen trolig ende i en gedigen sportslig fiasko for Disneykonsernet som betaler det meste av gildet.Piratene er nå klare til å seile videre fra Albany hvor de har ligget hos Wallace Engineering for omfattende reparasjoner siden mandag.

Nødhavn

«Pirates Of The Caribbean» hentet inn to waypointpoeng ved Eclipse Island i går. Deretter la skipper Paul Cayard roret over og styrte båten til havn i Albany for å sjekke skaden som oppsto da den hydrauliske sylinderen på babord side av svingkjølen sviktet for en uke siden.

De må først seile en time ut til punktet hvor de brøt ut av seilasen før de igjen er tilbake i VOR.

Båten har siden den gang haltet videre etter beste evne, men nå vil ikke Cayard fortsette uten å sjekke skaden ytterligere.

Vann har lekket inn i båten, men situasjonen har vært under kontroll, rapporterer Cayard fra det som var favorittbåten, og som nå er i ferd med å bli fiaskobåten.

Også den spanske båten «Movistar» måtte i land i Albany for å etterfylle hydraulikkolje og noen tapte bolter. Men de er tilbake i regattaen og ligger godt at til en tredjeplass på etappen mot Melbourne

ABN Amro One har bare 1000 nautiske mil igjen til mål i Australia, mens «ABN Amro Two» ligger 31 nautiske mil etter.

HIV OG HOI: Seilerpiratene ombord på «The Black Pearl» er på vei tilbake i Volvo Ocean Race etter å ha avbrutt seilasen og reparert båten i ett døgn i nødhavn. Knut Frostads båt holder derimot høyest fart av samtlige i øyeblikket. Foto: AP/SCANPIX
HIV OG HOI: Seilerpiratene ombord på «The Black Pearl» er på vei tilbake i Volvo Ocean Race etter å ha avbrutt seilasen og reparert båten i ett døgn i nødhavn. Knut Frostads båt holder derimot høyest fart av samtlige i øyeblikket. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Stor fart for Frostad

Det nederlandske banksyndikatet Amro Bank ser ut til å ta dobbeltseier - igjen. Festen kan fortsette for dem.

«Movistar» ligger 124 nautiske mil bak, mens piratene, som snart forlater havna nå er 349 nautiske mil bak «ABN Amro One». Den australske båten «ING Real Estate Brunel» ligger 900 nautiske mil etter lederbåten.

Knut Frostad har flåtens klart raskeste fart med 18,2 knop på «Brasil 1». De er 1970 nautiske mil bak «Amro One», og kommer stadig nærmere båtene foran. Men det skal holde hardt selv å nå igjen Brunel.

Følg også Knut Frostads seilblogg på Dagbladet.no