Pires sendte mesterne videre

Men Cardiff klarte det nesten.

(Dagbladet.no:) Arsenal - Cardiff 2-1. Takket være voldsom pokalsanking på 1990- og 2000-tallet er Manchester United og Arsenal de ubestridte kongene av den prestisjefylte FA-cupen.

United har 11 pokaler i skapene på Old Trafford, mens Arsenal har 10 stykker på Highbury.

De siste åra har de to klubbene stått for sju av ti triumfer.

Mye uavgjort

United og Arsenal har selvfølgelig få tap i cupen i den perioden, bare fem hver.

Dagbladet.no har gått gjennom statistikken, og Arsenal har spilt uavgjort overraskende mange ganger - 15 på 56 kamper.

Arsenal har med andre ord en vane for å gjøre det litt vanskelig for seg selv, ved å måtte ut i en omkamp. Denne har de som regel vunnet, enten på vanlig måte eller via straffesparkkonkurranse.

Som da London-laget vant 5-4 etter straffer mot United i fjorårets finale.

TIDLIG SCORING: Robert Pires sendte Arsenal i ledelsen etter seks minutter. Foto: EPA
TIDLIG SCORING: Robert Pires sendte Arsenal i ledelsen etter seks minutter. Foto: EPA Vis mer

I dag hadde Arsenal kontroll fra start mot Cardiff, som ligger midt på tabellen i The Championship.

Dobbel Pires

Robert Pires sendte de vinrøde i føringen etter bare seks minutters spill på Highbury. José Antonio Reyes sendte den forløsende pasningen på tvers, og Pires gjorde ingen feil foran mål.

Etter 18 minutter doblet Pires ledelsen.

Denne gangen var det Dennis Bergkamp som serverte på tvers.

I 2. omgang styrte Arsenal mesterparten av spillet, men iveren etter å komme til målsjanser var ikke så stor. Manager Arsene Wenger hvilte stjerner som Thierry Henry, Jens Lehmann, Sol Campbell og Kolo Toure, og mot slutten av kampen presset faktisk Cardiff en del, og de fikk også uttelling for dette.

Tre minutter før full tid scoret Cameron Jerome et flott trøstemål for Cardiff. Han klinte til på volley etter en corner, og Manuel Almunia klarte ikke stoppe ballen.

Villa videre

I en annen tidligkamp lørdag vant Aston Villa 1-0 borte mot Hull. Villa spilte uten Eirik Bakke, siden klubben ikke har blitt enig med Leeds om en forlengelse av utlånsavtalen - som går ut i slutten av januar.

Villa hadde stort sett full kontroll, men slet med å omsette sjansene i mål.

Gareth Barry måtte også ha hjelp, da han scoret vinnermålet etter en drøy time. Skuddet fra snaue 20 meter gikk via en Hull-spiller og i mål.

Wigan spilte også tidlig, mot Leeds på JJB Stadium. Etter en kjedelig 1. omgang scoret Wigan tidlig etter pause. Lee McCulloch slo inn i feltet, og David Connolly scoret sikkert fra kort hold.

To minutter før slutt slo derimot Leeds tilbake. Rob Hulse scoret og sørget dermed for at Leeds får en ekstra sjanse på hjemmebane i returoppgjøret.

Debatt

Er Arsenal gode nok til å vinne cupen for femte gang siden 1998?

FOR SMÅ: Chris Baker forsøker å stoppe Gilberto.