Piresisjon fra 22 meter

Det er noe med Arsenal. Og det handler ikke bare om flaks, dårlig oppførsel og ufortjente straffespark. Det handler om kvalitet i alle ledd - og spillere som Pires.

LIVERPOOL (Dagbladet): Robert Pires - han som jukset Arsenal til 1- 1 da han stupte seg til straffe mot Portsmouth - var mannen som tryllet fram de tre poengene denne tidlige ettermiddagen på Anfield. Og denne gangen på ærligste vis. Og vakreste også, med et utagbart bøyd skudd fra 22 meter. Da Liverpool, som spilte til årsbeste før pause, burde ha vunnet kampen for lengst.

Men hjemmelaget har ikke det Arsenal besitter, sjøl om Michael Owen riktignok står med sju scoringer på åtte ligakamper. De har ikke nok målscorere. Og da Owen hinket av banen etter pause, var det mange - ikke minst England-trener Sven-Göran Eriksson - som så en målscorer bli borte for en lengre periode. Så ille er det neppe.

Owen scannes i dag

For beskjeden fra Liverpool-legene i går ettermiddag var at Michael Owen kan reise med England til Tyrkia for å spille den avgjørende EM-kampen førstkommende lørdag. Seinere på kvelden kom det melding om at han skal skanne den skadde leggen i dag. Svaret bør komme i dag.

Liverpool dominerte første omgang og tok tidlig ledelsen da John Arne Riise hamret inn en av sine mange farlige crossballer fra venstre. Litt flaks var det riktignok at Edus klareringsforsøk traff Michael Owen før ballen havnet på Harry Kewells venstrefot, men målet var uansett strøkent. Liverpool så fortsatt Liverpool, med flere Riise-crosser, gode forsøk ned midten og med et par giftige frispark fra siden av Steven Gerrard. Uten å være i nærheten av å treffe mål.

Den store forskjellen

Liverpool har scoret 12 ganger på åtte kamper. Owen har sju, Kewell tre og Heskey og Smicer ett hver. Men av Owens sju er fire kommet på straffe.

Og derfor ligger de røde allerede ni poeng bak Arsenal.

Som topper fordi laget innehar alle de egenskapene som skal til for å være en tittelutfordrer i Premier League. Det vil si godt forsvarsspill, gode avsluttere (åtte mann deler på de 16 scoringene i PL) og litt flaks når det trengs. For det var flaks da Edu headet et Pires-frispark fra høyre via foten til Sami Hyypiä og i mål. Men samtidig kan Liverpool skylde seg sjøl.

Fordi Edu fikk heade umarkert fra seks meter.

- Det var tøft før pause, men vi har det som skal til, sier Sol Campbell - endelig tilbake etter farens dødsfall.

- Det alt handler om framover er å holde den gode trenden gående, sier Campbell.

For ham handler det også om å komme i form etter en periode med lite trening. Det glapp nemlig et par ganger i går.

- Det har vært en vanskelig periode for meg, sier Arsenal-stopperen. - Det er tungt når du mister en av de dine nærmeste. Og i sånne tider kommer fotballen i andre rekke. Men det går bedre nå.

Nekter å gi opp

For Liverpool og Gérard Houllier går det stadig verre, etter to strake tap. Men John Arne Riise og gutta avskrives ikke. Det er fortsatt lenge til jul og enda lenger til påske. Og det er rundt disse høytidene - som Houllier trøstet seg med i går - at kampen om tabelltoppen skjerpes og avgjøres.

FEIRET MATCHVINNEREN: Arsenals Robert Pires (i midten) feirer sitt fenomenale vinnermål sammen med Ashley Cole (t.v.) og Thierry Henry. Ikke alle publikummerne bak deler spillernes glede.