Pirkete dommer ødela Solheims gulldrøm

Dommeren stanset kampen, og Nina Solheim tapte for regjerende verdensmester Wei Luo fra Kina i kvartfinalen i taekwondo lørdag formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aten (NTB): Hun kan nå maksimalt oppnå OL-bronse.

I første kamp tidligere lørdag vant Solheim 5-2 over Sandra Saric fra Kroatia. Med den seieren var Solheim garantert å få gå kamper om minst bronseplass.

Solheim pådro seg en vridning i kneet i den andre kampen og ble fraktet av banen for behandling. Solheim deltar i 67-kilosklassen.

Dommeren stanset kampen på stillingen 5-4 til Wei Luo fordi han mente Solheim hadde ligget nede for lenge, over tidsgrensen på ett minutt. Dette førte til ville protester fra den norske jenta samt piping blant mange av tilskuerne.

- Var oppe

- Nina var oppe og sto på plassen der hun hadde falt etter et minutt og var klar til å fortsette kampen. Dommeren valgte å tolke det annerledes, og det er det ikke noe vi kan gjøre noe med. Det er lov å protestere, men det er ingen vits. Alle protester til nå er blitt avvist, sa landslagstrener Michael Jørgensen.

- Nina var på offensiven og viste stor vilje. Hadde hun scoret ett poeng til, er jeg sikker på at hun hadde vunnet kampen på flere spektakulære angrep, sa treneren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer