Pirkete dommer ødela Solheims gulldrøm

Dommeren stanset kampen, og Nina Solheim tapte for regjerende verdensmester Wei Luo fra Kina i kvartfinalen i taekwondo lørdag formiddag.

Aten (NTB): Hun kan nå maksimalt oppnå OL-bronse.

I første kamp tidligere lørdag vant Solheim 5-2 over Sandra Saric fra Kroatia. Med den seieren var Solheim garantert å få gå kamper om minst bronseplass.

Solheim pådro seg en vridning i kneet i den andre kampen og ble fraktet av banen for behandling. Solheim deltar i 67-kilosklassen.

Dommeren stanset kampen på stillingen 5-4 til Wei Luo fordi han mente Solheim hadde ligget nede for lenge, over tidsgrensen på ett minutt. Dette førte til ville protester fra den norske jenta samt piping blant mange av tilskuerne.

- Var oppe

- Nina var oppe og sto på plassen der hun hadde falt etter et minutt og var klar til å fortsette kampen. Dommeren valgte å tolke det annerledes, og det er det ikke noe vi kan gjøre noe med. Det er lov å protestere, men det er ingen vits. Alle protester til nå er blitt avvist, sa landslagstrener Michael Jørgensen.

- Nina var på offensiven og viste stor vilje. Hadde hun scoret ett poeng til, er jeg sikker på at hun hadde vunnet kampen på flere spektakulære angrep, sa treneren.

Solheim ble geleidet inn i garderoben av fysioterapeut Bjørn Fossan. Foreløpige undersøkelser tyder på at leddbåndet eller venstre del av menisk er skadet i det venstre kneet.

Solheim ble umiddelbart kjørt tilbake til det norske utøverhotellet der det medisinske støtteapparatet skulle kartlegge skaden nærmere.

- En tøffing

Men Michael Jørgensen beroliger pessimistene.

- OL er ikke over. Det er 90 prosent sjanse for at Nina er med videre, hun er en tøffing, sa Jørgensen.

Senere lørdag er Hwang Kyung-sun fra Sør-Korea motstander for Solheim på vei mot en eventuell bronsekamp.

(NTB)