SIKTET HER OGSÅ?: Andrea Pirlos overtidsfrispark gikk en helt annen retning enn det Joe Hart så for seg. Men mål ble det ikke. Thierry Henry tror Andrea Pirlo alltid treffer det han sikter på - også denne gangen. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / Dagbladet
SIKTET HER OGSÅ?: Andrea Pirlos overtidsfrispark gikk en helt annen retning enn det Joe Hart så for seg. Men mål ble det ikke. Thierry Henry tror Andrea Pirlo alltid treffer det han sikter på - også denne gangen. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / DagbladetVis mer

«Pirlo er så god at jeg er sikker på han MENTE å treffe tverrliggeren»

Henrys presise hyllest.

(Dagbladet): Han var giganten igjen, Andrea Pirlo. Han var mannen som med en enkel, genial manøver lot Claudio Marchisio få sjansen til å lade skuddfoten til 1-0. Og han var kapteinen som gikk foran og viste hva ro og rutine kan ha å si når du spiller i en Amazonas-luft så fuktig at du kan dele den opp og selge den i klamme kuber.

Mot slutten dunket han et frispark i tverrliggeren, det skrudde vekk fra der Joe Hart ventet, og hadde det gått 15 centimeter lavere, ville det blitt 3-1 til Italia over England i VM-innledningen.

- Pirlo er så god at jeg er sikker på han mente å treffe tverrliggeren, sa Thierry Henry fra sin plass som ekspert i BBCs studio.

Og med det kom den tidligere Arsenal-stjerna med et hyllestsitat like presis som en Pirlo-pasning.

Hyller lagets mot - Det var synd det ikke gikk inn, for det var et godt skudd, sier Pirlo selv til italienske Sky etter kampen.

Kapteinen var stolt over sitt lags prestasjon:

BBC-EKSPERT: Thierry Henry er dypt imponert over Andrea Pirlos egenskaper. Foto: NTB Scanpix
BBC-EKSPERT: Thierry Henry er dypt imponert over Andrea Pirlos egenskaper. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg var kaptein for et modig Italia-lag i dag. Vi gikk utpå banen for å spille bra, for å styre det hele. Vi hadde problemer i perioder, men jeg mener vi vant fortjent. Og dette er viktig for veien videre, sa Pirlo.

- Vi hallusinerte Mannen bak det knallharde 1-0-målet, Claudio Marchisio, innrømmer at det tok på å spille i kveldsvarmen:

- Det var viktig å få en god start, men det var utrolig tøffe forhold. Det var nesten så vi hallusinerte utpå der, sier Juventus-spilleren.