Pirlo mener han ikke er god nok for Gullballen

- Umulig å havne foran spillere som Messi og Ronaldo.

DOMINANT: Italias midtbanesjef Andrea Pirlo har holdt motspillerne - her ved Englands Scott Parker - på armlengdes avstand gjennom hele EM. Men at han er en kandidat til Gullballen, vil han ikke høre snakk om. Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev/NTB scanpix
DOMINANT: Italias midtbanesjef Andrea Pirlo har holdt motspillerne - her ved Englands Scott Parker - på armlengdes avstand gjennom hele EM. Men at han er en kandidat til Gullballen, vil han ikke høre snakk om. Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev/NTB scanpixVis mer

EM-semifinale: Spania - Portugal direkte i fotballstudio fra kl. 20.45.

Andrea Pirlo har storspilt i fotball-EM, men 33-åringen vil ikke høre snakk om at han kan bli kandidat til å vinne Gullballen som årets spiller i verden.

- Nei, ikke så lenge det er spillere som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Det er nesten umulig å havne foran dem, mener playmakeren som hjalp Juventus til italiensk seriegull uten et eneste tap. Han er også en viktig grunn til at Italia går til torsdagens EM-semifinale mot Tyskland med stor selvtillit.

I EM har han scoret direkte på frispark og vippet inn et uforglemmelig straffespark, men grunnen til at han mener han ikke kan true Messi og Ronaldo er at han ikke scorer ofte nok.

- De to scorer massevis av mål. Jeg tror ikke det er noe å diskutere, sier han.

Pirlo ser fram til torsdagens kamp.

- Jeg gleder meg til å spille i en så viktig kamp. Jeg er nesten ved slutten av min karriere, og det kan være siste gang jeg får oppleve slike følelser, sier han.

(NTB)