Pirlo om klubbskiftet: - Jeg var ikke i tvil

Presentert i New York City FC.

IKKE I TVIL: Andrea Pirlo er på plass i New York City. Hadde tilbudet om MLS-spill kommet fra en annen klubb, ville italieneren neppe takket ja. Foto: AP Photo/Alessandro Di Marco
IKKE I TVIL: Andrea Pirlo er på plass i New York City. Hadde tilbudet om MLS-spill kommet fra en annen klubb, ville italieneren neppe takket ja. Foto: AP Photo/Alessandro Di Marco Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Andrea Pirlo er på plass i New York City. Hadde tilbudet om MLS-spill kommet fra en annen klubb, ville italieneren neppe takket ja.

- Jeg snakket ikke med noen før overgangen. Jeg bestemte meg, og det var det. Muligheten til å spille i New York gjorde resten. Jeg vet ikke om jeg hadde takket ja til å spille i en annen by, sier Pirlo i et intervju med Gazzetta dello Sport.

- Jeg var ikke i tvil. Etter å ha vært på topp i Europa ville jeg til MLS. Jeg fulgte ligaen på tv, og jeg likte det jeg så, fortsetter han.

Muligheten for mindre spilletid i Italia var også i tankene da 36-åringen bestemte seg for å fortsette karrieren i USA.

- Jeg ville spilt kampene mine uansett, men tanken på å kanskje ikke ha sikker plass i laget tynget meg. Derfor valgte jeg å reise nå, heller enn å vente til Juventus ville kvitte seg med meg.

Riktig tid Etter fire sesonger i Juventus kom overgangen til den amerikanske klubben på plass i starten av juli. I løpet av tiden i Juventus var Pirlo med på å vinne fire seriemesterskap på like mange sesonger, i tillegg til å tape for Barcelona i årets mesterligafinale.

Veteranen forteller at han vurderte klubbskifte også før finaletapet.

- Jeg hadde tenkt på det i noen måneder allerede. Så klart, det å tape gjorde at jeg tenkte enda mer over det. Etter å ha vunnet fire ligatitler var dette det beste tidspunktet for å dra videre, sier han.

Nye muligheter I New York venter et lag som spiller sin første MLS-sesong noensinne.

- Det er en stor utfordring, og det liker jeg. I tillegg starter man fra bunnen her - for seks måneder siden fantes ikke dette laget. Det er litt som da jeg gikk til Juve. På et vis startet vi på null der også, sier Pirlo.

New York City har hentet inn flere spillere kjent fra europeiske storklubber. Frank Lampard og David Villa er allerede i stallen. Det samme er den norske keeperen Eirik Johansen og Mikkel Diskerud.

Før han gikk til Juventus vant Pirlo det meste av trofeer med Milan. Mellom 2001 og 2011 var han med på å sikre klubben to mesterligatitler, to seriemesterskap, UEFA Super Cup to ganger - i tillegg til flere cuptitler.

(NTB)

Har du et tips angående Norway Cup?

Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer