AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND
AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRANDVis mer

VM i Bergen:

Pirrone tok sin andre VM-seier

Italieneren med maktdemonstrasjon på mesterskapets første fellesstart.

BERGEN (procycling.no): Kvinner junior var den første klassen som syklet fellesstart under VM i Bergen.

På forhånd drømte de norske jentene om medalje, men de fikk fort kjenne på tempoet som ble satt opp fra start.

Allerede første gang opp Laksebakken måtte bergenseren Emelie Utvik slippe feltet, mens Martine Gjøs og Amalie Lutro måtte gi tapt på andrerunden. Thale Bjerk var også nære å miste kontakten med feltet, men berget seg akkurat.

Dog var det også over for henne på den tredje av fire runder i Bergen. Hun fikk kjedetrøbbel i bunn av rundens lengste bakke og klarte ikke å komme i kapp igjen.

I det 76 kilometer lange rittet gjorde høydemeterne underveis sine utslag, og ut på siste runde var det i underkant av tjue ryttere igjen i seierskampen.

Italiensk jubel - igjen

Først ut på den siste og avgjørende runden var Elena Pirrone. Den italienske jenta som mandag ble tempoverdensmester benyttet anledningen til å angripe ned fra Laksebakken på den tredje runden.

Hun hadde 15 sekunder på 16 forfølgere på det tidspunktet, og holdt god stand mot en uorganisert forfølgergruppe. I bunn av Laksebakken for siste gang stoppet det helt opp, så Pirrone økte kraftig. Men etter at farten ble dratt av lederens landskvinne, Letizia Paternoster, sank avstanden.

Likevel klarte den italienske tempohesten å holde trøkket, og suste ned til sin andre verdensmestertittel denne uken.

Sølvmedaljen gikk til Emma Norsgaard Jørgensen fra Danmark, mens Paternoster sørget for at det ble to italienske jenter på podiet. De var tolv sekunder bak den suverene vinneren.

Thale Bjerk ble beste norske jente på en 31.plass. Hun kom inn i gruppen som kjempet om 18.plassen.

Saken oppdateres!