Langrennsekspert Petter Skinstad:

- Pisser på egen idrett

En kommentar i finsk presse skaper reaksjoner i både Norge og Sverige.

SVENSK DUO: Tiril Udnes Weng har nesten like mange verdenscuppoeng som Ebba Andersson (f.v.) og Frida Karlsson har til sammen. Foto: Reuters
SVENSK DUO: Tiril Udnes Weng har nesten like mange verdenscuppoeng som Ebba Andersson (f.v.) og Frida Karlsson har til sammen. Foto: Reuters Vis mer
Publisert

Tiril Udnes Weng har for lengst distansert seg fra de svenske langrennsløperne i sammendraget i verdenscupen, og det er bare Jessie Diggins som kan sette en stopper for en norsk sammenlagtvinner.

Det tatt i betraktning, er det ikke alle som har blitt like imponert av Udnes Weng denne sesongen.

«Tiril Udnes Weng er ikke 2022/23-sesongens beste kvinnelige skiløper. Hun er ikke engang topp fem», skrev den finske journalisten og spaltisten Santuu Silvennoinen nylig i en kommentar i Iltalehti.

I stedet slår han et slag for at den svenske duoen Frida Karlsson og Ebba Andersson har vært bedre.

LEDER VERDENSCUPEN: Tiril Udnes Weng. Foto: Terje Pedersen / NTB
LEDER VERDENSCUPEN: Tiril Udnes Weng. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Ekspert reagerer

TV 2s langrennsekspert Petter Skinstad skjønner lite av utspillet. Han mener Silvennoinen bommer totalt, og sier at det er de svenske jentene som burde kritiseres.

- Man kan jo snu på det. Hvorfor i all verden har svenske og finske løpere stått over Tour de ski og verdenscup i forkant av VM for å lade opp til mesterskap? Tiril belønnes jo i verdenscupen for at hun går alle renn, og så straffes hun potensielt i mesterskap for at hun ikke har stått over Tour de Ski eller andre ting og prioritert trening, sier han til Nettavisen, som først omtalte kommentaren til Silvennoinen.

Skinstad er klar i sin tale:

- Det er helt i orden å stå over verdenscuprenn om det er helsemessige årsaker som gjør at en ikke kan stille til start. Men bortsett fra det lar de være å møte opp på jobb. De pisser jo på sin egen idrett.

LANGRENNSEKSPERT: Petter Soleng Skinstad. Foto: TV 2
LANGRENNSEKSPERT: Petter Soleng Skinstad. Foto: TV 2 Vis mer

Sverige svarer

Skinstads utspill har nådd de svenske skoger og flere aviser siterer langrennseksperten onsdag.

Til Expressen svarer den svenske langrennssjefen Anders Byström på kritikken.

LANGRENNSSJEF: Anders Byström. Foto: Terje Pedersen / NTB
LANGRENNSSJEF: Anders Byström. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

- Vi pisser på do. Så det er jeg virkelig ikke enig i, sier han og sender samtidig et stikk til den norske langrennsleiren.

- Det er klart at den som tar hjem verdenscupen også er en vinner på en måte. Men vi tok flest gull under VM, sier Byström.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer