-  Pisslei Vålerenga på TV

Mens Vålerenga er en gjenganger på riksdekkende TV, har verken NRK eller TV 2 sendt tippeligafotball fra Tromsø denne sesongen. Det provoserer Ole Martin Årst.

Måltjuven har sett seg lei på at VIF går igjen på TV, og at Tromsø ikke blir vist.

-  Det er rart at riksdekkende TV ikke dekker serielederen. Både Tromsø og Bodø/Glimt representerer fylker med veldig mye folk. Selv er jeg pisslei av å se Vålerenga på TV-skjermen. Jeg vet det er mange som har samme oppfatning som meg, sier Ole Martin Årst til Dagbladet.

Fire av atten

NRK og TV 2 har satt opp TV-kampene fram til 29. august. Vålerenga har vært eller er hjemmelag i fire av atten TV-kamper. Tromsø, Ham-Kam og Lyn blir tidligst å se på riksdekkende TV i september.

-  Personlig blir jeg lei av fotball når jeg ser de samme lagene hele tida. At verken NRK eller TV 2 har vært på Alfheim, er både synd og skam. Nå må jeg jo gå rundt og fortelle folk om alle måla mine, sier Årst.

-  Hjertelig velkommen

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo er rund som ei sol i uttalelsene sine, men lar det likevel skinne igjennom at han han synes serielederen bør bli eksponert oftere.

-  Jeg regner med at de ansvarlige vil bøte på det til høsten. De er hjertelig velkomne til Alfheim, sier Høgmo.

Neste fordelingsmøte mellom NFF og TV-selskapene er 16. august. Da bestemmes TV-kampene for resten av sesongen.

-  Da regner vi med at Tromsø er med, sier både NRKs sportssjef Grethe Johnsen og kollegaen i TV 2, Bjørn Taalesen.

-  TV-tekke

Ifølge TV 2-sjefen scorer Vålerenga stort på lagets TV-tekke.

-  Klanen bidrar til innrammingen av kampene. Det er viktig, sier Bjørn Taalesen.

Betalkanalen Canal+ er innom samtlige tippeligaarenaer i perioden 12. april (seriestart) til 29. august. Lillestrøm er favoritten til Canal+ med seks Åråsen-kamper.

-  Det er helt tilfeldig. Vi gjør et sportslig valg, samtidig ønsker vi å være overalt, sier Dag Solheim, redaktør og kommentator i Canal+.

Boye Skistad, daglig leder i Norsk Toppfotball (NTF), sier at klubbene som har hjemmekamp på NRK eller TV 2 får 100 000 kroner i publikumskompensasjon per kamp. De som har hjemmekamp på Canal+, får 50 000.

-  Til sammen får toppfotballen 68 millioner kroner fra TV-avtalen og tippeavtalen. TV spytter inn 51 millioner, mens 17 millioner kommer fra Norsk Tipping. Selv om det blir sendt flere TV-kamper enn noen gang, ligger det an til ny publikumsrekord med rundt 1,5 millioner tilskuere, sier Boye Skistad til Dagbladet.

SE TIL NORD: Ole Martin Årst med klar oppfordring til riksdekkende TV-selskaper.