- Pisspreik at vi vil hjelpe United

Men Scharner har veddet på United-gull.

(Dagbladet.no): Paul Scharner er blitt en nøkkelspiller for Wigan siden overgangen fra Brann i 2006. Østerrikeren har vært involvert i hele 36 av 37 ligakamper, og ble nylig kåret til årets spiller av fansen.

Søndag spiller han i midtforsvaret mot Manchester United. Selv om Wayne Rooney er friskmeldt, tror Scharner han får en enklere jobb i forsvaret enn han ville fått på midtbanen.

- Dette er første gang jeg spiller forsvar mot Manchester United, tidligere har jeg alltid spilt på midtbanen. På sett og vis tror jeg det blir enklere. Du ser ikke så mye til ballen som midtbanespiller mot United, du havner i ingenmannsland, sier Scharner til lokalavisa Wigan Today.

Bedre fest med seier

Selv om Wigan allerede er på trygg grunn, og sånn sett har lite å spille for på søndag, har Scharner ingen intensjoner om å gi United en håndsrekning i tittelkampen.

Snarere tvert imot.

- Vi kommer til å gi alt for å slå dem. Sesongen er ikke over ennå, og det vil bli mye lettere å ta en fest etter et godt resultat, sier han.

Overfor The Sun avslører han imidlertid at han har veddet på United-gull. Om det var penger involvert ville det sannsynligvis blitt ramaskrik på Stamford Bridge - men Scharner avkrefter at så er tilfelle.

Artikkelen fortsetter under annonsen

SKAL STOPPE UNITED: Paul Scharner er nettopp blitt kåret til årets spiller av Wigan-fansen. Søndag spiller han midtstopper mot Manchester United, klubben han har veddet på vil vinne ligagull. Foto: REUTERS
SKAL STOPPE UNITED: Paul Scharner er nettopp blitt kåret til årets spiller av Wigan-fansen. Søndag spiller han midtstopper mot Manchester United, klubben han har veddet på vil vinne ligagull. Foto: REUTERS Vis mer

- Det er spesielt for meg. Jeg veddet med min mentale trener (Valentin Hobel) at Manchester United ville vinne ligaen, sier han.

Skal kjempe for livet

United har en plettfri Premier League-statistikk mot Wigan og har vunnet hver gang, men denne sesongen har Scharner & co plukket poeng fra både Arsenal, Liverpool og Chelsea.

Den siste uka har John Terry og Michael Essien følt det nødvendig å erklære at de forventer topp innsats fra «The Latics» også på søndag. For om Sir Alex Fergusons menn skulle kjøre over et tafatt Wigan vil debatten garantert blusse opp igjen.

Men kanskje får alle skriveriene om Bruces United-fortid motsatt effekt - Wigan-eier Dave Whelan har i hvert fall latt seg provosere over skriverier om at Wigan vil ta lett på oppgaven.

- Alt dette pisspreiket i pressen om at vi vil legge oss på rygg for Manchester United er helt feil. Spør du guttene, kommer de til å kjempe for livet, det sier jeg dere. Vi skal gjøre vårt aller beste, lover han ifølge manutd.com.

- Pisspreik at vi vil hjelpe United
<B>PROVOSERT:</B> Wigan-eier Dave Whelan misliker skriverier om at klubbens hans vil legge seg på rygg for å forære United ligagullet.