Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Pistol-Petes» drøm brast

Pete Sampras ville så gjerne tangere Björn Borgs fem strake Wimbledon-seire. En 19-årig sveitser kom i veien.

Roger Federer slo Sampras 7-6 (9-7), 5-7, 6-4, 6-7 (2-7), 7-5 i dag, og dermed brast amerikanerens drøm.

- Jeg er utrolig skuffet, selv om jeg visste det ikke kunne vare for evig, sier Sampras, og sikter til sin svært imponerende vinnerrekke i London. Ikke siden 4. juli 1996 har han tapt i Wimbledon, men da han skulle ta sin 100. seier på gress, misset han.

- Jeg tapte for en veldig god spiller. Han tok de viktige poengene, selv om jeg hadde mine sjanser. Men jeg tror ikke det var meningen at jeg skulle klare dette, sier Sampras.

Hyllest

Som den store idrettsmannen han er, hyllet han Federer etter tapet.

- Han var veldig avslappet, og hans oppførsel på courten er ganske lik min egen. Han blir ikke for følelsesmessig involvert. Han er en stor tennisspiller, skryter Sampras.

19-åringen var selv i gledessjokk da han møtte pressen etter å ha detonert en av de største bombene Wimbledon-publikummet har sett på lang tid. Federer brukte tre timer og 41 minutter på bragden.

- Dette føles helt utrolig. Jeg gikk ut der for å prøve å slå ham, selv om jeg visste det ikke kom til å bli lett, sier Federer, som slåss tappert for hvert eneste poeng.

- Det er en følelse jeg aldri har hatt før.

Idol

Men han innrømmet at Pete Sampras var mer enn en motstander for ham. - Pete er en av mine tidligere idoler, sier Federer, vel vitende om at han er på vei til å bli noen andres idol.

- Jeg vil vinne Wimbledon, og kanskje bli verdensener. Alle mine drømmer er fortsatt der, sier den kvartfinaleklare sveitseren.

Også femteseedede Lleyton Hewitt bukket ut i mandagens 4. runde. Australieren tapte for franske Nicolas Escude 4-6, 6-4, 6-3, 4-6, 6-4.

For øvrig var det favorittseire over hele linja i kvartfinalene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media