Pistons NBA-mestere

Mot alle odds.

Etter 100-87 over Lakers i den femte finalen i årets NBA-finale var det gjort. Detroit kunne allerede kaste seg ut i hemningsløs feiring etter å ha avgjort med 4-1 i kamper. De kunne heve den store pokalen.

Detroit er mer enn bil.

Detroit er mer en hockey.

I de siste årene har byen kunnet sole seg i glansen av sitt fantastiske «Red Wings» i NHL.

Nå har de «Pistons» i NBA også.

For tredje gang i historien sikret de seg tittelen i National Basketball Association (NBA).

Los Angeles Lakers måtte klare seg uten en skadet Karl Malone i den siste finalekampen, men mønstret resten av sitt stjernespekkede mannskap. Men i denne finaleserien var det ikke nok å hete verken Shaquille O'Neal eller Kobe Bryan.

Det holdt lenge med navn som Rasheed og Bob Wallace.

- Vi er på toppen av verden, sa Rasheed Wallace etter å ha hentet Larry O'Brian-trofeet tilbake til Motown for første gang siden 1990. For første gang siden 1998 havnet også trofeet til en klubb tilhørende i Eastern Conference.

Nevnte Bob Wallace ble en av de viktigste spillerne for Detroit natt til onsdag norsk med sine 18 poeng og 22 returer. Richard Hamilton fikk 21 poeng.

Spillere er nevnt og tatt fram i lyset, men først og fremst står Detroit Pistons fram som et helt lag uten nykker som spiller for hverandre.

- Vi stoppet aldri å tro at vi kunne klare det. Vi trodde på oss selv. Vi spilte lagbasket og visste at alt hva mulig, sa Chauncey Billups, som laget 14 poeng og ble kåret til kampens viktigste spiller.

NTB

JUBLER: Ingen hadde forventet at Pistons skulle vinne NBA-finalen. Det gjorde de.