Pistons senket Lakers-stjernene

Borteseier i NBA-finalen.

Storfavoritt Los Angeles Lakers gikk på en smell i første kamp i NBA-finalen mot Detroit Pistons. På hjemmebane i natt tapte stjernelaget 75-87.

Storkanonene Shaquille O'Neal og Kobe Bryant gjorde så absolutt sitt for å sikre vertene seier. De scoret henholdsvis 34 og 25 poeng hver. Men resten av laget klarte ikke å finne ut av Detroits intense forsvarsspill.

Fire poeng for Karl Malone og tre for Gary Payton er ikke hverdagskost.

- Fire poeng er helt forferdelig. Min lille sønn kan klare det, sa en skuffet Malone.

- Jeg tror ikke vi kunne spilt bedre i forsvar enn vi gjorde her. Vi gjorde en utrolig jobb og jeg tror det er det som må til, sa Pistons-trener Larry Brown.

Pistons hadde et lite overtak omtrent hele kampen. Ved halvtid ledet gjestene 41-40, men i tredje omgang rykket de fra for alvor. Etter den perioden var forspranget økt til 64-58. Ledelsen var ikke alvorlig truet i siste omgang og den overraskende seieren var et faktum.

Chauncey Billups ble gjestenes toppscorer med 22 poeng, mens Rasheed Wallace satte inn 14.

- De ville det litt mer enn oss. Vi åpnet ikke helt patent og gravde oss ned i et stort hull i tredje omgang, mente Shaquille O'Neal.

Sammen med kollegene får han sjansen til å rette opp innsatsen allerede tirsdag i Los Angeles. Da spilles andre kamp i basketfinalen.

(NTB-Reuters)

RETT I KURVEN:</B> Her scorer Rasheed Wallace foran Lakers Devean George.
EN GANG TIL:</B> Shaquille O'Neal må se Wallace notere enda flere poeng. Pistons-<wbr>spilleren endte opp med 14, mens O'Neale noterte 34 poeng.