MÅ I FENGSEL: Idrettsutøveren Oscar Pistorius ble i dag dømt til fem års fengsel for drapet på kjæresten Reeva Steenkamp. Dommeren fastslo at dommen verken er for sterk eller mild. Video: NTB Scanpix Vis mer

Ble dømt til 13 års fengsel:

Pistorius banket gul og blå i fengselsslagsmål

Kranglet om telefon.

Den dobbeltamputerte mannen med tilnavnet «Blade Runner» soner en straff på 13 års fengsel etter å ha blitt dømt for drap på kjæresten Reeva Steenkamp. Episoden som førte til tumulter med en annen innsatt, handlet om bruken og tilgangen til en fellestelefon i fengselet.

- Oscar Pistorius har pådratt seg blåmerker etter en krangel om en telefon med en annen innsatt på spesialavdelingen de sitter på ved Attridgeville Correctional Centre, heter det fra talsmannen Singabakho Nxumalo.

Pistorius ble flyttet til et fengsel nord for Sør-Afrikas administrative hovedstad Pretoria i november 2016. Det er snakk om et spesialfengsel for innsatte med psykiske lidelser.

Sist måned ble straffen for Pistorius mer enn doblet, fra 6 til 13 år.

Lokalpressen melder at øvrige innsatte har sett seg lei av Pistorius' stadige lange telefonsamtaler, og at det deretter utartet til en slåsskamp.

Dette skjedde

Oscar Pistorius ble i 2016 dømt til seks års fengsel for drapet på kjæresten Steenkamp.

Steenkamp ble skutt og drept gjennom en baderomsdør på valentinsdagen 13. februar 2013. Pistorius innrømmet at han skjøt, men har hele tiden hevdet at han trodde det var en innbruddstyv som befant seg på badet.

30 år gamle Pistorius har amputert begge beina og vunnet seks gullmedaljer i sprint i Paralympics. Han fikk kallenavnet «Blade Runner» på grunn av skinnene han bruker i stedet for sine amputerte bein.

Han ble verdensberømt da han klarte å konkurrere på lik linje med verdensstjerner under London-OL i 2012.

(NTB/Dagbladet)