Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pistorius beklager utbruddet mot rivalen

- Det var feil av meg å ta opp dette.

DISTANSERT: Oscar Pistorius ledet med ti meter ut på oppløpet på 200-meteren i London, men Alan Oliveira kom som en kule mot slutten. Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK
DISTANSERT: Oscar Pistorius ledet med ti meter ut på oppløpet på 200-meteren i London, men Alan Oliveira kom som en kule mot slutten. Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK Vis mer

(Dagbladet): Oscar Pistorius klarte ikke å skjule skuffelsen over å ha tapt gullet på 200 meter i Paralympics til brasilianske Alan Oliveira i London i går.

I stedet for å gratulere sin overmann, gikk Blade Runner til angrep på det han mener er urettferdige IPC-regler for protesene utøverne kan bruke.

- Dette er ikke et rettferdig løp. Jeg vil ikke ta noe fra prestasjonen til Alan, men jeg har ikke sjans til å konkurrere mot hans skrittlengde. Det er helt latterlig. Hans (Oliveira) knehøyde er fire tommer høyere enn den burde være. Vi har snakket med IPC om dette, men vi snakker for døve ører. Folk kommer fra ingenting til latterlige tider, sa sørafrikaneren, blant annet.

I dag beklager han timiningen for utbruddet.

- Jeg ville aldri ønske å skjemme andre utøveres seiersøyeblikk. Jeg ber om unnskyldning for timingen for kommentarene mine etter gårsdagens løp, sier Oscar Pistorius, ifølge Telegraph.

- Jeg mener fortsatt dette er en sak som må diskuteres, og jeg ser fram til å diskutere den med IPC. Men dette var Alans øyeblikk, og jeg vil understreke hvor stor respekt jeg har for ham. Jeg innser at det var feil av meg å ta opp disse bekymringene rett etter å ha gått av banen, sier sørafrikaneren.

Strengere under IOC
Pistorius løper med kortere proteser enn flere av sine konkurrenter i Paralympics, ettersom han forholder seg til IOCs regler og ønsker å fortsette å konkurrere mot funksjonsfriske.

Likevel mener han reglene under IPC tillater for lange løpere, og for lang skrittlengde hos blant annet gullvinner Alan Oliveira.

Ut på oppløpet i går ledet Pistorius klart, men Oliveira kom som en kule de siste 50 meterne og snappet seieren. (Se klipp hos NRK)

Handler om trening
Oliveira var i går skuffet over sitt forbildes utspill.

- Jeg er under den maksimale lengden protesene kan ha. Jeg vet ikke hvem han prøver å krangle med. Dette handler ikke om proteser, det handler om trening, sa brasilianeren.

- Alt jeg vil gjøre er å takke alle som hjalp meg hit, og feire med dem. Jeg er ikke bekymret for denne diskusjonen, den handler bare om Oscar Pistorius, ikke om meg selv. For meg er han et stort idol, og det er vanskelig å høre dette fra et stort idol, sier Oliveira.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media