I TÅRER: Friidrettsprofilen Oscar Pistorius er siktet for drap på kjæresten Reeva Steenkamp. Her er han fra rettsmøte i går. Foto: Aftp Photo/Epa
I TÅRER: Friidrettsprofilen Oscar Pistorius er siktet for drap på kjæresten Reeva Steenkamp. Her er han fra rettsmøte i går. Foto: Aftp Photo/EpaVis mer

Pistorius' celle overvåkes døgnet rundt

- Urolig for hans mentale helse.

(Dagbladet): Friidrettsprofilen Oscar Pistorius (26) risikerer livstid i fengsel etter at kjæresten Reeva Steenkamp ble funnet skutt og drept i paret bolig i den sørafrikanske byen Pretoria torsdag.

Friidrettsstjernen gråt ukontrollert under rettsmøtet i går, og skal ifølge flere medier ha virket forvirret da han ankom rettssalen.

Etterpå ble han sendt til en celle i et fengsel i Pretoria, og ifølge britiske The Sun er Pistorius under stadig overvåkning for å sikre hans egen sikkerhet.

- Politiet er urolig for hans mentale helse, sier en kilde til avisa.

Nytt møte tirsdag
26-åringen har vunnet seks gull i Paralympics. Pistorius er den første utøveren som har deltatt i et OL etter en dobbel amputasjon.

I LONDON:Oscar Pistorius løp 400 meter i London-OL: Foto: AP Photo/Anja Niedringhaus
I LONDON:Oscar Pistorius løp 400 meter i London-OL: Foto: AP Photo/Anja Niedringhaus Vis mer

- Han kommer til å være på politistasjonen til tirsdag. Mer ønsker jeg ikke å si, forteller Pistorius' manager Peet van Zyl til Expressen.

I rettssalen i går snakket verken Pistorius eller noen fra familien, men et par timer etter fengslingsmøtet ble det gitt ut en uttalelse på vegne av familien.

- Først, og viktigst av alt, så er tankene våre med familien og vennene til Reeva Steenkamp. Oscar var i retten i dag, der han ble formelt siktet for å ha drept henne. Anklagen avvises på det sterkeste. Nå må rettssystemet få anledning til å gjennomføre etterforskingen og samle bevis. Oscar vil gjerne sende sine kondolanser til Reevas familie. Han takker også for støtten, men som sagt er våre tanker og bønner med offerets familie. Uansett hva omstendighetene var, så er dette en forferdelig tragedie, heter det i uttalelsen ifølge nyhetsbyrået AP.

Monitor på cella
Ifølge The Sun vil politiet overvåke Pistorius' celle via en monitor.

- Han føler han har havnet i helvete. Han er helt knust og kjemper mot følelsene sine, sier en kilde til The Sun.

Det ble i torsdag spekulert i om Pistorius skjøt kjæresten Reeva Steenkamp fordi han trodde hun var en innbruddstyv. Politiet har senere tatt avstand fra disse opplysningene.

Avisene Beeld og Mail & Gaurdian melder at Steenkamp ble skutt fire ganger, og hun var på badet i parets hus da hun ble skutt.

 Reuters melder at Steenkamp ble skutt gjennom badedøra.