Pistorius-dommen endres: Dømmes for forsettlig drap

Påtalemyndigheten ville ha strengere straff for 29-åringen.

STRENGERE STRAFF: Oscar Pistorius' dom endres fra uaktsomt til forsettlig drap. Her sammen med sin drepte kjæreste, Reeva Steenkamp. Foto: EPA/FRENNIE SHIVAMBU
STRENGERE STRAFF: Oscar Pistorius' dom endres fra uaktsomt til forsettlig drap. Her sammen med sin drepte kjæreste, Reeva Steenkamp. Foto: EPA/FRENNIE SHIVAMBUVis mer

(Dagbladet): I februar 2013 skjøt og drepte Oscar Pistorius sin kjæreste Reeva Steenkamp gjennom baderomsdøra i hans hjem. Den 29-årige friidrettsutøveren med kallenavnet «Blade Runner», har hele tiden hevdet at han trodde det var en innbruddstyv.

Men etter at han i fjor ble dømt til fem års fengsel og allerede i oktober i år fikk endret soningen til husarrest, ønsket påtalemyndigheten i Sør-Afrika en høyere straff for Pistorius, og anket dommen. De ville ha det endret fra uaktsomt til overlagt drap.

I dag kom beskjeden om at høyesterett erkjenner anken, og dømmer friidrettsutøveren for fortsettlig drap. Dermed venter en ny runde i retten for 29-åringen.

Det var i februar 2013 at Pistorius skjøt og drepte sin modellkjæreste gjennom baderomsdøra i huset sitt. Påtalemyndigheten hevder at Pistorius bevisst drepte Steenkamp, som de mener flyktet til toalettet under en krangel.

Steenkamps foreldre, Barry og June Steenkamp, har tidligere sagt at det var uflaks at datteren møtte Pistorius, og har hevdet at han ville ha drept noen før eller senere.

Pistorius risikerer nå 20 års fengsel.