Pistorius dømt til seks års fengsel

Fikk straffeutmålingen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag falt dommen i saken mot friidrettsprofilen Oscar Pistorius (29) som i desember ble dømt skyldig i forsettlig drap på kjæresten Reeva Steenkamp.

Det ble klart at Pistorius får seks år i fengsel.

Det var dommer Thokozile Masipa som leste opp straffeutmålingen. Det ble tatt hensyn til at drapet skjedde under formildende omstendigheter.

CBS-journalist Debora Patta sier at avdødes familie er overrasket over dommen.

«Reevas familie ser sjokkerte ut etter at Oscar Pistorius bare fikk seks års fengsel for å drepe henne», skriver hun på Twitter.

Hun legger til at eksperter sier at Pistorius kan bli prøveløslatt for god oppførsel etter å ha sonet en tredjedel av dommen.

Kilder hevdet allerede før dommen ble avsagt at Pistorius ville få en straff som var mye mindre enn aktoratets påstand om 15 år. Det ble begrunnet med at han allerede hadde sonet deler av den opprinnelige dommen og at nedsatt funksjonsevne ville være formildende.

- Mord er alltid alvorlig, selv om den tiltalte trodde det var en innbruddstyv, uttalte Masipa blant annet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer