Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pistorius er desperat etter å vinne gull på 400 meter

Etter nedturene på 100 og 200 meter.

FOR TREG: Oscar Pistorius klarte ikke pallen på gårsdagens 100-meter. Nå er det 400 meter som gjelder om det skal bli gull i paralympics. Foto: SCANPIX/AP/Raissa Ioussouf
FOR TREG: Oscar Pistorius klarte ikke pallen på gårsdagens 100-meter. Nå er det 400 meter som gjelder om det skal bli gull i paralympics. Foto: SCANPIX/AP/Raissa Ioussouf Vis mer

Oscar Pistorius har en siste sjanse til å vinne paralympicsgull i London. Derfor er han på desperat jakt etter seieren på 400 meter i T44-klassen.

Han har til nå ikke klart å forsvare seirene fra Beijing i 2008 på verken 100 eller 200 meter. På 100 meteren torsdag endte det med skuffende 4.-plass, mens det ble sølv på 200 meteren. Men 400 meteren er nok den beste sjansen til Pistorius, og slik har det vært hele tiden.

25 år gamle «Blade runner» var med på distansen i OL for noen uker siden uten at det ga noen stor suksess, men han er den første utøveren med amputering i begge beina som har vært med i OL. Persen hans på distansen er 45,39 sekunder, noe som betyr at han er den eneste av dem som stiller i paralympics som har vært under 50 sekunder på 400 meter. Dermed er han superfavoritt.

- Jeg er på desperat jakt etter gullet på 400 meteren. Det er et løp jeg virkelig ser fram til, sier Pistorius, som skal ut i forsøk på 400 meter allerede fredag. finalen går på den siste dagen med friidrett i paralympics, lørdag.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media