- Pistorius får ikke lov å konkurrere på fem år

«Bladerunner» går glipp av Rio-OL.

NEKTES: Den internasjonale paralympiske komité sier at Oscar Pistorius ikke får lov å konkurrere før enn etter at han har sonet ferdig dommen på fem år for drapet på Reeva Steenkamp. Foto: AP Photo / Emilio Morenatti / NTB Scanpix
NEKTES: Den internasjonale paralympiske komité sier at Oscar Pistorius ikke får lov å konkurrere før enn etter at han har sonet ferdig dommen på fem år for drapet på Reeva Steenkamp. Foto: AP Photo / Emilio Morenatti / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Oscar Pistorius fikk i går straffen etter å ha blitt dømt for uaktsomt drap på kjæresten Reeva Steenkamp.

Straffen lyder på fem år i fengsel i Sør-Afrika - og «Bladerunner» har allerede mottatt trusler før soninga har starta. Blant annet har gjenglederen «Generalen» lovet Pistorius et helvete når han er på plass i i Kgosi Mampuru Prison.

I tillegg til fengselsstraffen melder den internasjonale paralympiske komité (IPC) at 27-åringen får lov å konkurrere før enn om fem år.

Dermed vil paralympics-stjernen gå glipp av OL i Rio i 2016.

- Hvis noen er dømt av en rett, må de fullføre hele straffen selv om de blir sluppet ut tidligere, sier kommunikasjonssjef i IPC, Craig Spence, til insidethegames.com.

Oscar Pistorius sin forsvarer fortalte i går at 27-åringen kan være ute av fengsel allerede om ti måneder, og deretter ta resten av straffen som hjemmesoning. IPC understreker at det ikke vil endre utestengelsen fra konkurranser.

- Den eneste måten utestengelsen kan endres, er hvis straffen ankes og endres, sier Craig Spence.

I tillegg til OL om to år, går Pistorius også glipp av VM i Doha og London.

Beinamputerte Pistorius har vunnet seks gull i løping i Paralympics. Han har også konkurrert i VM for funksjonsfriske og i London-OL i 2012.