Pistorius får massiv støtte på tross av drapssiktelsen

Fans over hele verden vier sin støtte til «Blade Runner», som har sittet fengslet siden torsdag.

(Dagbladet): Det er Pistorius' agent, Peet Val Zyl, som forteller at friidrettsstjernen, som er siktet for overlagt drap etter at kjæresten Reeva Steenkamp ble funnet skutt og drept, mottar massiv støtte. 

- Jeg kan fortelle at vi har mottatt overveldende støtte for Oscar, fra fans over hele verden. Virkelig, fra hele verden - både fra sørafrikanske og internasjonale fans, sier Val Zyl.

- Gitt ham beskjeden Han besøkte fengselet i byen Pretoria, der Pistorius sitter i varetekt, søndag. Friidrettsstjernen risikerer livsstid i fengsel dersom han blir funnet skyldig i drapet, som fant på valentinsdagen. 

Zyl har fortalt «Blade Runner» om støtten.  

- Han vet det, jeg har gitt ham beskjeden, men jeg ønsker ikke å uttale meg om hans følelsesmessige tilstand nå, sier Val Zyl.

- Jeg ble livredd Den pågående straffesaken mot den sørafrikanske sportshelten ryster en hel verden, og stadig kommer det nye detaljer fram i saken. 

Den sørafrikanske avisa Beeld melder nå at Pistorius så sent som i januar ble observert på restaurant med våpen. Pistorius skal ha avfyrt skudd inne i lokalet i Johannesburg.

- Jeg ble livredd, ettersom kula traff noen centimetre fra foten min. Det var en stygg ulykke, sier Pistorius' venn, Kevin Lerena.

Dagbladet har tidligere skrevet at den sørafrikanske avisa City Press forteller at politiet har beslaglagt et blodig balltre, som skal være sentralt i etterforskningen

Politiet undersøker om balltreet ble brukt til å angripe Steenkamp, eller om det er hun som har brukt det i selvforsvar.

- Steroider og massiv drikking Nå skriver britiske The Sun at politiet også har funnet steroider i Pistorius' hjem. Avisa skriver at politiet fant ulovlige steroider da de ransaket hjemmet til friidrettsprofilen.

- Steroider ble funnet sammen med bevis på massiv drikking. Derfor har politiet spesifikt gitt beskjed om at han testes for doping, sier en kilde til The Sun.

Pistorius nekter straffskyld, og skal ifølge flere kilder ha trodd at kjæresten var en innbruddstyv. 

- Det kom overraskende på oss da vi hørte det på radioen tidligere i dag. De påstandene kommer ikke fra oss, sa politiet tidlig i etterforskningen.