TIL SYKEHUS: Oscar Pistorius er sendt til sykehus. Foto: AFP PHOTO / POOL / Alon Skuy
TIL SYKEHUS: Oscar Pistorius er sendt til sykehus. Foto: AFP PHOTO / POOL / Alon SkuyVis mer

Oscar Pistorius

Pistorius hastesendt til sykehus

Det skal dreie seg om hjerteproblemer.

(Dagbladet): Det melder flere utenlandske aviser, blant annet Pretoria East Rekord.

Han er sendt til sykehus med smerter i brystet, mest sannsynlig i forbindelse med et hjerteinfarkt, skriver avisa.

Den tidligere paralympiske utøveren Pistorius soner for tiden en seks år lang fengselsstraff etter drapet på kjæresten, Reeva Steenkamp, i 2013.

Utskrevet

Før han ble drapsmann, rakk han å inspirere mange med sine seks gull i Paralympics. Han ble også den første funksjonshemmede til å konkurrere i et OL med funksjonsfriske i London 2012.

Ifølge The Citizen ble Pistorius utskrevet bare noen få timer etter innleggelsen.

- Vi kan bekrefte at Pistorius ble tatt til et sykehus i dag tidlig for en medisinsk undersøkelse, sier en talsperson for fengselet ifølge The Citizen.

Talsperson for familien, Johan van Wyk, sier at Pistorius har det bra, men kan ikke si noe mer foreløpig.

Ikke første gang

For omtrent ett år siden ble Pistorius sendt til sykehus med skader i håndleddene. Dette skal ha skjedd da han falt ut av senga på cella.

Pistorius, som amputerte begge beina under knærne da han var elleve måneder, skjøt og drepte Steenkamp gjennom baderomsdøra. Ifølge Daily Mirror, slo dommer Thokozile Masipa fast i retten at Pistorius har hatt en depresjon og lidd av posttraumatisk stress siden drapet.

Pistorius vant gull i Paralympics i 2004, 2008 og 2012. Han ble også den første paralympiske friidrettsutøveren som fikk konkurrere i OL i London 2012.

TØFT: Oscar Pistorius forteller fra vitneboksen om hvordan han skjøt og drepte kjæresten Reeva Steenkamp - før han bar henne ned i førsteetasjen. Videoen er fra 2014. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer