Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Pistorius kan slippe ut av fengsel allerede om ti måneder

Det mener stjernens forsvarere.

(Dagbladet): I dag fikk Oscar Pistorius sin straff opplest i retten i Pretoria, etter at saken har pågått siden starten av mars.

I september ble «Bladerunner» dømt for uaktsomt drap på kjæresten Reeva Steenkamp, samt for å ha avfyrt skudd på en restaurant.

Etter at dommer Thokozile Masiba hadde hatt en over time lang gjennomgang av saken, fikk Pistorius dommen på fem års fengsel for drap, og tre år betinget fengsel for brudd på våpenloven. Aktor Gerrie Nel hadde bedt om minimum ti års fengsel for 27-åringen.

Da dommen var lest opp og rettsmøtet avsluttet, ble Pistorius brakt ned til en celle i kjelleren under rettssalen.

Ute om ti måneder? Men allerede om ti måneder kan 27-åringen være ute av fengsel, ifølge forsvareren Barry Roux.

- Han kommer til å sone en sjettedel av straffen i fengsel, noe som utgjør rundt ti måneder, og deretter ta resten som hjemmesoning, sier Roux sin talskvinne til Sky News.

Verdensstjernen forholdt seg rolig mens dommen ble lest opp, og Barry Roux fortalte etter kjennelsen at Pistorius vil levere over alle sine våpen og våpenlisensen til myndighetene. 

Tror på tjue måneder Ifølge sør-afrikansk straffelov må man bare sone en sjettedel av straffen, for deretter å kunne søke om prøveløslatelse og hjemmesoning.

FØRES BORT: Oscar Pistorius føres bort fra rettssalen etter å ha mottatt straffen på fem års fengsel. Foto: AFP PHOTO/POOL / THEMBA HADEBE / NTB Scanpix
FØRES BORT: Oscar Pistorius føres bort fra rettssalen etter å ha mottatt straffen på fem års fengsel. Foto: AFP PHOTO/POOL / THEMBA HADEBE / NTB Scanpix Vis mer

En talsperson for påtalemyndighetene sier at Pistorius trolig må ta en tredjedel av straffen i fengsel - noe som vil si rundt 20 måneder.

- Men det er ikke opp til påtalmyndighetene å avgjøre, sier Nathi Mncube til Sky News.

Mncube sier at påtalemyndighetene ikke har bestemt seg for om de vil anke straffen, mens forsvarerne til Pistorius har uttalt at de ikke vil anke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media