MÅTTE TA EN PAUSE: Drapstiltalte Oscar Pistorius kastet opp i retten i dag, etter at bilder fra obduksjonen av den drepte Reeva Steenkamp ble lagt fram i retten i Pretoria i Sør-Afrika. Retten valgte å ta en pause da Pistorius kastet opp. Her får han trøst av sin forsvarer Barry Roux. Foto: Siphiwe Sibeko / Reuters / NTB Scanpix
MÅTTE TA EN PAUSE: Drapstiltalte Oscar Pistorius kastet opp i retten i dag, etter at bilder fra obduksjonen av den drepte Reeva Steenkamp ble lagt fram i retten i Pretoria i Sør-Afrika. Retten valgte å ta en pause da Pistorius kastet opp. Her får han trøst av sin forsvarer Barry Roux. Foto: Siphiwe Sibeko / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Pistorius kastet opp i retten

Bilder fra obduksjonen ble sterk kost.

(Dagbladet): Rettssaken mot drapstiltalte Oscar Pistorius er inne i sin andre uke, og på programmet i dag står blant annet fremleggelse av bilder fra obuksjonen av Reeva Steenkamp, som «Blade Runner» står tiltalt for å ha drept natt til valentinsdagen i fjor.

Måtte ta pause Under fremleggelsen av bildene fra obduksjonen rapporteres det fra rettssalen i Pretoria i Sør-Afrika at en tydelig ubekvem Pistorius holder seg for ansiktet mens det kommer brekningslyder fra tiltalte.

Pistorius ble gitt anledning til å forlate rettssalen under patologens vitnemål, men den drapstiltalte friidrettsutøveren som er best kjent som «Blade Runner» på grunn av sine karbonproteser, valgte å bli.

Retten valgte å ta en kort pause da Pistorius kastet opp, som raskt fikk tøst og støtte av sin mor og søster.

Kuttet livefeed Rettsaken mot Pistorius overføres direkte på tv, men dommeren besluttet av livefeeden fra saken ble kuttet mens professor Gert Saayman forklarte seg og la fram bilder fra obduksjonen.

Det var en avgjørelse både aktoratet og Pistorius' forsvarere støttet, av hensyn til Steenkamps familie. Mediene er også av retten bedt om å vise hensyn når de skal ta stilling til hva som kan publiseres av opplysninger fra vitnemålet.

Flyttet mikrofon Ifølge Sky's Alex Crawford, som er i rettssalen, kommer det jevnlige så høylytte lyder fra Oscar Pistorius under patologens vitnemål at en rettsbetjent dyttet unna mikrofonen som står foran Pistorius for «dempe lyden» til tiltalte.

Oscar Pistorius' forsvarer, Barry Roux, ble spurt av retten om hans klient var i stand til å fortsette. Han ba retten gå sin gang, for å bli ferdig med patologens vitnemålet om obduksjonen.