ANKER KAUSJONSVILKÅR: Den drapstiltalte friidrettsstjerna Oscar Pistorius krever lettelser i de strenge kausjonsvilkårene som er satt i saken hvor hvor han er tiltalt for å ha skutt og drept sin kjæreste Reeva Steenkamp i hjemmet sitt i Sør-Afrika 14. februar i år. Foto: Siphiwe Sibeko / Reuters / NTB Scanpix
ANKER KAUSJONSVILKÅR: Den drapstiltalte friidrettsstjerna Oscar Pistorius krever lettelser i de strenge kausjonsvilkårene som er satt i saken hvor hvor han er tiltalt for å ha skutt og drept sin kjæreste Reeva Steenkamp i hjemmet sitt i Sør-Afrika 14. februar i år. Foto: Siphiwe Sibeko / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Pistorius krever lov til å reise hjem

Anker kausjonsvilkårene i dag.

Advokatene til den sørafrikanske friidrettsutøveren Oscar Pistorius, som er tiltalt for overlagt drap på kjæresten Reeva Steenkamp, stiller i retten i Pretoria i dag med en anke for betingelsene i kausjonen Pistorius er innvilget.

De krever en rekke lempelser i de strenge vilkårene som er satt.

Vil reise fritt Blant annet har de lagt ned påstand om at den olympiske og paralympiske friidrettsstjerna må få lov til å returnere hjem til boligen sin i Pretoria, og han må få tillatelse til å kunne reise.

Pistorius, som ikke møter personlig i retten i dag, ønsker også å få en slutt på å være under oppsyn av fengselsvesenet og å slippe obligatoriske alkohol- og narkotikatester.

Nekter for skyld Friidrettsutøveren, som er bedre kjent som «Blade Runner» på grunn av benprotesene, nekter for at han skjøt og drepte kjæresten Reeva Steenkamp med overlegg i sitt hjem.

Han hevder det var et tragisk uhell, og at han trodde han skjøt mot en innbruddstyv da han skjøt flere skudd gjennom baderomsdøra.

En rekke vilkår I kausjonsbetingelsene som ble satt 22. februar fikk Pistorius beskjed om å levere inn sine to sørafrikanske pass, holde seg unna hjemmet sitt, han fikk forbud mot å ta kontakt med noen av vitnene i saken og han er nødt til å melde seg for en politistasjon to ganger i uka og ikke røre alkohol.

Advokatene vil argumentere for at Pistorius må bli gitt tillatelse til å reise fritt - også med fly - dersom etterforskningsledelsen i drapssaken ikke har noen innvendinger.

BLADE RUNNER: Oscar Pistorius skapte seg et stort navn i friidrettsverdenen med kallenavnet Blade Runner, på grunn av benprotesene som gjorde at han kunne konkurrere med funksjonsfriske utøvere. Foto: Anja Niedringhaus / AP / NTB Scanpix
BLADE RUNNER: Oscar Pistorius skapte seg et stort navn i friidrettsverdenen med kallenavnet Blade Runner, på grunn av benprotesene som gjorde at han kunne konkurrere med funksjonsfriske utøvere. Foto: Anja Niedringhaus / AP / NTB Scanpix Vis mer

• Oscar Pistorius' storebror, Carl, var i retten i går, tiltalt for å ha forårsaket en kvinnelig motorsyklists død i forbindelse med en kollisjon på veien i 2008. Han erklærte seg ikke skyldig i den saken.

DREPT: Modellen Reeva Steenkamp. Foto: Reuters / NTB Scanpix
DREPT: Modellen Reeva Steenkamp. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer