Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pistorius satser på revansj etter det sure nederlaget

Raste og beskyldte konkurrentene for å opptre usportslig.

BEKLAGET: Oscar Pistorius angret på utbruddet mot gullvinner Alan Oliveira etter sølv på 200 meter. Nå jager han gull på 100 meter i Paralympics. Foto: SCANPIX/AP
BEKLAGET: Oscar Pistorius angret på utbruddet mot gullvinner Alan Oliveira etter sølv på 200 meter. Nå jager han gull på 100 meter i Paralympics. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Oscar Pistorius raste og beskyldte konkurrentene for å opptre usportslig etter nederlaget på 200 meter. Nå er han tilbake for å få revansj - på 100 meteren.

Det gikk ei kule varmt etter at Pistorius tapte gullet på 200 meteren til brasilianeren Alan Oliveira. Det var sørafrikanerens første nederlag på 200 meter på ni år, og det hadde han vanskelig for å svelge.

Like etter målgang gikk han ut og beskyldte brasilianeren for å ha brukt for lange proteser. Han mente det ga Oliveira en stor fordel og at det var derfor han vant.

Dagen etter å ha framsatt disse beskyldningene angret Pistorius. Han krøp til korset og ba om unnskyldning. Han slo også fast at brasilianeren ikke hadde brutt noen regler.

Dermed ville heller ikke Den internasjonale paralympiske komiteen (IPC) forfølge Pistorius. Unnskyldningen ble godtatt.

Tøffere på 100 meter Nå er det 100 meteren som står på programmet. Pistorius er regjerende paralympisk mester på distansen etter seieren han sikret seg i Beijing for fire år siden, men «Blade runner», som han også kalles, får det trolig tøffere med å forsvare seieren på 100 meteren enn de fleste trodde han skulle få det på 200 meter.

- 100 meteren er ikke favorittdistansen min, og det vil selvsagt gjøre det veldig tøft for meg å forsvare seieren fra Beijing. Derfor vil jeg vel si at dersom jeg kan komme på medaljeplass, altså en plassering blant de tre beste, ja, da vil jeg være fornøyd, sier Pistorius nå.

Han legger til at han ikke har vært i nærheten av den personlige rekorden sin på 100 meteren i løpet av de siste fem årene, men det som virker helt klart er at Pistorius nok må regne med å løpe på under 11 sekunder for å nå målet sitt om en ny medalje.

10,85 med proteser De beste 100 meterløperne i T44-klassen, som også Pistorius tilhører, løper styggfort. Verdensrekorden er på 10,85 sekunder, og den tilhører briten Jonnie Peacock. Han er absolutt en av de heteste favorittene.

19-åringen, som mistet det ene beinet sitt som femåring, har trent under Donovan Baileys ledelse den siste tiden, og Bailey er ingen hvem som helst. Han vant 100 metergullet i Atlanta i 1996.

Arrangørene legger opp til en skikkelig fest i forbindelse med 100 meteren med Peacock og Pistorius som de store forgrunnsfigurene. interessen er enorm, og den ble ikke mindre av at arrangørene gikk ut med spådommen om at alle de åtte finalistene kunne løpe på under 11 blank.

For å sette dette i et visst perspektiv kan vi nevne at NM-gullet på 100 meteren i Kristiansand for snart 14 dager siden ble vunnet på 10,84 sekunder. Det forteller om standarden til de beste paralympicsutøverne, selv om Philip Bjørnå Berntsen løp i lett motvind da han vant NM-gullet sitt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media