Pistorius skulle egentlig prøveløslates fredag. Så kom den nye beskjeden

Reevas familie reagerte sterkt.

NY VURDERING: Oscar Pistorius skulle egentlig prøveløslates fredag. Nå opplyser justisdepartementet i Sør-Afrika om en ny vurdering. Pistorius er dømt for drap på kjæresten Reeva Steenkamp. Foto:EPA/FRENNIE SHIVAMBU
NY VURDERING: Oscar Pistorius skulle egentlig prøveløslates fredag. Nå opplyser justisdepartementet i Sør-Afrika om en ny vurdering. Pistorius er dømt for drap på kjæresten Reeva Steenkamp. Foto:EPA/FRENNIE SHIVAMBU Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oscar Pistorius (28) var ventet å bli prøveløslatt fra fengsel fredag, ti måneder etter at han ble dømt for å ha skutt og drept kjæresten Reeva Steenskamp.

Nå varsler det sørafrikanske justisdepartementet at prøveløslatelsen er satt på vent. Det melder nyhetsbyrået AP i ettermiddag.

- Løslatelsen gjennomgås på nytt fordi det kan ha blitt godkjent for tidlig å flytte ham til husarrest, sier talsmann Mthunzi Mhaga.

Justisminister Michael Masutha opplyser også til BBC at det vil bli gjort en ny vurdering.

Sterke reaksjoner Pistorius skulle i utgangspunktet flyttes til husarrest i luksusboligen til onkelen Arnold allerede førstkommende fredag - 21. august.

Det vekket sterke reaksjoner hos den avdøde kjærestens familie:

- Å være innesperret i ti måneder for å ha tatt et liv, er rett og slett ikke nok. Vi frykter at dette ikke vil sende et riktig signal og bidra til den avskrekkingen det burde, uttaler foreldrene June og Barry Steenkamp.

- Vi sliter fortsatt med å komme til hektene etter tapet av vår elskede datter. Tapet føles ekstra ille nå etter at hun skulle fylt 32 år 19. august, uttaler familien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.