Pistorius til OL-finale uten å løpe

Sør-Afrika protesterte etter fall på 4x400 meter.

KORTVARIG SKUFFELSE: Oscar Pistorius var sønderknust etter at Sør-Afrika måtte bryte forsøksheatet på 4x400 meter etter et fall. Men etter en protest, får sørafrikanerne løpe finale likevel. Foto: David Gray / REUTERS / NTB Scanpix
KORTVARIG SKUFFELSE: Oscar Pistorius var sønderknust etter at Sør-Afrika måtte bryte forsøksheatet på 4x400 meter etter et fall. Men etter en protest, får sørafrikanerne løpe finale likevel. Foto: David Gray / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
ol-logo

OL Tokyo

2020

Oscar Pistorius kom torsdag til OL-finale på 4 x 400 meter uten å løpe en meter på sine karbonfiberproteser.

På veien dit måtte den beinamputerte 25-åringen imidlertid gjennom spennet av følelser fra bitter skuffelse over å være utslått (da Sør-Afrika brøt kvalifiseringen), via håp (da protest ble innlevert) og til lettelse og glede over å komme til OL-finalen likevel.

Pistorius skulle løpe tredje etappe for Sør-Afrikas lag i 4 x 400 meter, men så langt kom laget aldri. Ofentse Mogwane falt nemlig i siste sving på 2. etappe og brøt løpet.

Mogwane hadde løpt laget opp til femteplass da det var kontakt mellom ham og kenyanske Vincent Kiilu, og begge falt. Kiilu reiste seg og løp videre, Mogwane gjorde det ikke.

Senere ble Kenya diskvalifisert fordi Kiilu hadde forårsaket uhellet. Dermed leverte Sør-Afrika protest og fikk finaleplass som niende lag. Det er mulig fordi det er ni løpebaner på Olympiastadion.

På kne Da Mogwane falt, tok Pistorius seg til hodet, gikk til siden av banen og sank ned på kne mens han så rett framfor seg.

- Dette er veldig skuffende, særlig etter at vi ble nummer to i VM i fjor. Vi har trent sammen i fem-seks år, sa Pistorius, som kalles «Blade Runner» på grunn av karbonfiberprotesene han bruker når han konkurrerer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer