TIL SYKEHUS: Oscar Pistorius er tilbake i fengselet etter et kort sykehusopphold.<br>Foto: REUTERS/Siphiwe Sibeko/NTB Scanpix
TIL SYKEHUS: Oscar Pistorius er tilbake i fengselet etter et kort sykehusopphold.
Foto: REUTERS/Siphiwe Sibeko/NTB ScanpixVis mer

Pistorius til sykehus etter skader i fengselet

Soner dom for drap.

(Dagbladet): Den tidligere paralympiske helten, sørafrikanske Oscar Pistorius, er sendt til sykehus med skader i håndleddene, skriver den sørafrikanske avisa City Press.

Talsmann for fengselsvesenet i Pretoria, Singabakho Nxumelo, sier til avisa at Pistorius skadet seg da han falt ut av senga på cellen, mens City Press har kilder på at skadene i håndleddene skal ha vært selvpåførte.

Pistorius benekter derimot at han skal ha forsøkt å ta livet av seg i fengselet, sier fengselsvesenet til nyhetsbyrået Reuters i dag.

Pistorius soner for tida seks års fengsel for drapet på sin samboer Reeva Steenkamp i 2013.

Pistorius, som amputerte begge beina under knærne da han var elleve måneder, skjøt og drepte Steenkamp gjennom baderomsdøra. Ifølge Daily Mirror, slo dommer Thokozile Masipa fast i retten at Pistorius har hatt en depresjon og lidd av posttraumatisk stress siden drapet.

Pistorius vant gull i Paralympics i 2004, 2008 og 2012. Han ble også den første paralympiske friidrettsutøveren som fikk konkurrere i OL i London 2012.

UTEN PROTESER: Den drapsdømte friidrettsprofilen Oscar Pistorius (29) tok av seg protesene i retten i Pretoria i Sør-Afrika. Seansen beskrives som ydmykende for den tidligere paralympics-stjernen. Video: Reuters Vis mer