Pistorius-venn røper ukjent skytedrama på restaurant

- Jeg ble livredd.

(Dagbladet): Saken om friidrettsprofilen Oscar Pistorius (26) som er siktet for drapet på kjæresten Reeva Steenkamp ryster en hel idrettsverden.

I dag hevder britiske The Sun at politiet har funnet steroider hjemme hos stjernen, og etter drapet ble det funnet en 9 mm. pistol som angivelig er drapsvåpenet.

Den sørafrikanske avisa Beeld melder nå at Pistorius så sent som i januar ble observert på restaurant med våpen. Pistorius skal ha avfyrt skudd inne i lokalet i Johannesburg.

- Jeg ble livredd, ettersom kula traff noen centimetre fra foten min. Det var en stygg ulykke, sier Pistorius' venn, Kevin Lerena.

- Ville se på pistolen
Hendelsen skjedde ved restauranten Tashas i Melrose Arch.

Det var en venn av Pistorius som hadde med seg våpenet.

- Jeg må understreke at det var en venn som hadde med seg pistolen, men jeg vet ikke hvem det er. Oscar ville se på pistolen. Alt var en ulykke, sier Lerena.

Hendelsen ble aldri anmeldt.

- Jeg hørte smellet. Oscar benektet det hele. Derfor ble det aldri meldt til politiet, sier restauranteieren Jason Loupis til Beeld.

Får støtte
Pistorius hevdet at han trodde det var en innbruddstyv han skjøt mot natt til torsdag, da kjæresten ble drept.

På fredag ble friidrettsstjerna framstilt for retten, der han brøt sammen.

Samtidig rykker flere familiemedlemmer ut i forsvar for «Blade Runner».

- Vi er helt sikre på at beskyldningene er grunnløse og at de tekniske sporene vil utelukke disse teoriene, uttalte Pistorius' onkel Arnold Pistorius i helga.