OFFER OG TILTALT:  Oscar Pistorius er mistenkt for å ha drept kjæresten Reeva Steenkamp. Dette bildet ble tatt i fjor. Foto: NTB Scanpix
OFFER OG TILTALT: Oscar Pistorius er mistenkt for å ha drept kjæresten Reeva Steenkamp. Dette bildet ble tatt i fjor. Foto: NTB ScanpixVis mer

Pistorius vurderer VM-start i Moskva

- Sørger fortsatt over kjæresten.

Beinamputerte og drapstiltalte Oscar Pistorius kan komme til å satse mot friidretts-VM i Moskva seinere i år. Det sier manageren hans.

Dette er blitt høyaktuelt etter at han fikk opphevet utreiseforbudet sitt av en dommer i Sør-Afrika for et par dager siden. Nå kan han fritt reise ut av Sør-Afrika for å delta i stevner eller gjøre andre ting, i alle fall fram til rettssaken kommer opp.

I februar ble Pistorius fengslet og tiltalt for å ha tatt livet av kjæresten Reeva Steenkamp. Hun ble funnet skutt på baderommet i leiligheten hans.

- Det er helt klart en mulighet for at Pistorius kan komme til å vurdere satsing mot Moskva-VM. Det kommer selvsagt an på flere ting, men hvis han klarer å kvalifisere seg og ellers føler seg klar rent formmessig, ja, så er friidretts-VM i den russiske hovedstaden klart innenfor radaren, sier manager Peet van Zyl.

Ansvarlig
Det er Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) som er ansvarlig for VM-arrangementet i Moskva i august, og en talsmann for IAAF sier til BBC at det ikke er noe i veien for at Pistorius kan stille, dersom han er kvalifisert.

- Foreløpig har ikke Pistorius bestemt seg for om han kommer til å gjenoppta løpingen med det første eller ikke. Det er ene og alene han som tar denne avgjørelsen. Foreløpig sørger han fortsatt over tapet av kjæresten, og han føler et visst press mot den kommende rettssaken i juni, sier van Zyl.

Ingen innrømmelse
Oscar Pistorius har ikke innrømmet drap på kjæresten. Han sier at han skjøt, men han gjorde det i selvforsvar, for han trodde det var en innbruddstyv på baderommet hans.

Politiet mener å ha funnet huller i friidrettsstjernens forklaring. De mener det er snakk om et planlagt drap. (NTB)